κτίζεις; συντηρείς; επισκευάζεις; ανακαινίζεις; εδώ υπάρχει λύση!
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • ΚΟΛΛΕΣ – ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΙ
 • ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΑ
 • ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
 • ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΑ
 • ΣΟΒΑΔΕΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ
 • ΧΡΩΜΑΤΑ, ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ
 • ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ
 • ΔΑΠΕΔΑ & ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
 • ΚΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
 • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
 • ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • THERMOSEAL- εξωτερική θερμομόνωση
 • COOLROOF ΚΑΙ COOLROOF LIGHT - Θερμοστεγάνωση ταρατσών
 • ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪOΝΤΑ
 • ΝΕΑ ΠΡΟΪOΝΤΑ
Επιλέξτε υποκατηγορία
 • Βιοδιασπώμενα καθαριστικά
 • Καθαριστικά ειδικών εφαρμογών
 • Αποφρακτικά, λιπαντικά και άλλα ειδικά προϊόντα
 • Προϊόντα καθαρισμού & προστασίας αυτοκινήτου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Προστασία και καθαρισμός του σπιτιού, του αυτοκινήτου αλλά και του σκάφους από τη Durostick. Καθαριστικά βιοδιασπώμενα, για ειδικές εφαρμογές (όπως πχ ο καθαρισμός του air condition), για οικιακή αλλά και επαγγελματική χρήση, δίνουν λύσεις στην καθημερινή μάχη της καθαριότητας σε κάθε χώρο.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
Είναι τα προϊόντα καθαρισμού ασφαλή κατά τη χρήση τους και μετά από αυτή, για την υγεία μου;
Εξαρτάται από κάθε προϊόν ή κάθε κατηγορία προϊόντων ξεχωριστά. Σίγουρα υπάρχουν προϊόντα που είναι λιγότερο έως καθόλου επιβλαβή για την υγεία. Παραδείγματος χάριν, προϊόντα που φέρουν χαρακτηρισμό ‘οικολογικού’ αλλά και τα πλήρως βιοδιασπώμενα καθαριστικά είναι κατά τεκμήριο ασφαλή προϊόντα. Όλα τα τυποποιημένα/βιομηχανοποιημένα προϊόντα καθαρισμού φέρουν στη συσκευασία τους τις απαιτούμενες πληροφορίες και σημάνσεις  που αφορούν σε θέματα ασφαλείας αποθήκευσης και χρήσης καθώς και οδηγίες για τον τρόπο χρήσης ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις. Διαβάστε, ενημερωθείτε και κάνετε τη δική σας επιλογή για τη χρήση ή μη χρήση τους. Τηρείτε με λεπτομέρεια τις οδηγίες χρήσης που θα βρείτε στη συσκευασία του κάθε καθαριστικού.
Τι είναι τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά; Καθαρίζουν αποτελεσματικά;
Βιοδιασπώμενο υλικό (καθαριστικό στην περίπτωσή μας) είναι ένα υλικό ικανό να διασπαστεί (αποσυντεθεί) ταχέως με τη δράση μικροοργανισμών. Μεταξύ των βιοδιασπώμενων ουσιών περιλαμβάνονται προϊόντα που κατασκευάζονται με βάση φυσικά υλικά. Η βιοδιασπαστική ιδιότητα των υλικών δεν συναρτάται άμεσα με την καθαριστική τους ισχύ/δύναμη πράγμα που σημαίνει ότι ναι καθαρίζουν αποτελεσματικά.
Τι είναι τα καθαριστικά ειδικού σκοπού; Είναι αυτά τα καθαριστικά λιγότερο ήπια από τα κοινά;
Είναι καθαριστικά ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν αποτελεσματικά δύσκολους ελαιώδεις ή υδαρούς λεκέδες που συνήθως έχουν παραμείνει για μεγάλα διαστήματα και έχουν εισχωρήσει στους πόρους των επιφανειών. Κατά τεκμήριο τέτοιου τύπου καθαριστικά είναι περισσότερο δραστικά από τα κοινά καθαριστικά αλλά επιπλέον ειδικά μελετημένα ώστε να μην προκαλούν φθορές και ζημιές στις επιφάνειες για τις οποίες έχουν σχεδιασθεί να καθαρίζουν (π.χ. επιφάνειες από μάρμαρο). Ικανό να διασπαστεί (αποσυντεθεί) ταχέως με τη δράση των μικροοργανισμών. Μεταξύ των βιοδιασπώμενων ουσιών περιλαμβάνονται  υπολείμματα τροφών, βαμβάκι, μαλλί, ξύλο, τα ανθρώπινα και τα ζωικά απόβλητα, τα προϊόντα που κατασκευάζονται με βάση φυσικά υλικά (όπως χαρτί, και σαπούνια με βάση φυτικό έλαιο).
Πώς διασφαλίζω ότι ο καθαρισμός μίας επιφάνειας ή αντικειμένου, δεν θα προκαλέσει ζημιά σε αυτή/ο;
Κατ’ αρχήν επιλέγω και εμπιστεύομαι επώνυμα προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά που φέρουν αξιόπιστες πιστοποιήσεις. Διαβάζω προσεκτικά την ετικέτα της συσκευασίας του προϊόντος (καθαριστικού) που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω. Συνήθως περιγράφει τα πεδία (επιφάνειες) εφαρμογής του καθαριστικού και εφιστά την προσοχή για μη χρήση του σε συγκεκριμένες εφαρμογές και επιφάνειες. Ωστόσο, μια επιπλέον καλή πρακτική –εφόσον υπάρχει η δυνατότητα- είναι η δοκιμή του προϊόντος σε μικρή έκταση, ή δυνατόν σε μη εμφανές σημείο της επιφάνειας προς καθαρισμό. Στη συνέχεια και εφόσον δεν παρατηρήσουμε κάποιο πρόβλημα συνεχίζουμε εφαρμόζοντας στην υπόλοιπη επιφάνεια.
Πόσο σημαντικό είναι να τηρώ τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης κάθε καθαριστικού προϊόντος που χρησιμοποιώ;
Είναι εξίσου σημαντικό να τηρώ τόσο τις οδηγίες χρήσης όσο και τις οδηγίες προφύλαξης κάθε καθαριστικού προϊόντος και να επιλέγω προϊόντα που περιλαμβάνουν τέτοιου τύπου οδηγίες στην συσκευασία τους. Η τήρηση των κανόνων χρήσης διασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθαρισμού αλλά και τη μη πρόκληση βλάβης ή φθοράς στις προς καθαρισμό επιφάνειες. Από την άλλη οι οδηγίες προφύλαξης προστατεύουν τόσο αυτόν/η που χρησιμοποιεί το καθαριστικό όσο και όσους βρίσκονται στο χώρο κατά τη διάρκεια του καθαρισμού (ίσως και μετά από αυτόν, σε κάποιες περιπτώσεις) από βλάβες στην υγεία τους άμεσα ή και σε βάθος χρόνου (αλλεργικές αντιδράσεις, εξανθήματα και πάσης μορφής δερματικές ή αναπνευστικές βλάβες, κ.ά.).
Αν χρησιμοποιώ καθαριστικά σε εσωτερικούς χώρους, τι πρέπει να προσέχω;
Θα πρέπει να φροντίζω ώστε ο χώρος κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και για αρκετή ώρα μετά από αυτόν, να αερίζεται επαρκώς. Θα πρέπει να απομακρύνομαι από το χώρο αν διαπιστώσω ότι οι πιθανές αναθυμιάσεις του προϊόντος προκαλούν σε εμένα και ίσως και σε άλλους που βρίσκονται στο χώρο οποιασδήποτε μορφής δυσφορία ή δυσανεξία. Καλό είναι να μην βρίσκονται στο χώρο παιδιά, ηλικιωμένοι ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά ή δερματολογικά νοσήματα που πιθανόν να επηρεασθούν από πιθανές αναθυμιάσεις ή οσμές που απορρέουν από τη χρήση του καθαριστικού.
Πού και πώς αποθηκεύω τα καθαριστικά προϊόντα που έχω στο σπίτι μου;
Αποθηκεύουμε τα καθαριστικά σε χώρους ασφαλείς σε προσέγγιση από παιδιά, σε χώρους με φυσιολογικό εύρος θερμοκρασιών.
Με τι συχνότητα χρησιμοποιώ τα καθαριστικά και πώς προκύπτει αυτή; Υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσω τη χρήση των καθαριστικών επιφανειών;
Η συχνότητα χρήσης ενός καθαριστικού προϊόντος είναι συνήθως μια υποκειμενική υπόθεση αν μιλάμε για οικιακούς ή ιδιωτικούς χώρους. Σε επαγγελματικούς χώρους είναι επίσης συνάρτηση των απαιτήσεων υγιεινής όπως αυτές προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία. Η χρήση του χώρου, η επαφή ή η συνάφεια των επιφανειών με ρυπογόνους παράγοντες, οι συνθήκες περιβάλλοντος του χώρου (π.χ. σχετική υγρασία, επαρκής αερισμός, φωτισμός, κ.ά.), η κατάσταση των επιφανειών, η ύπαρξη ή μη αδιαβροχοποίησης τους, και πιθανόν και άλλοι ειδικοί παράγοντες, είναι όλες παράμετροι που καθορίζουν τόσο την απόφασή μας για τον καθαρισμό του χώρου όσο και τη συχνότητα με την οποία αυτή προγραμματίζεται να πραγματοποιείται.
Αν από λάθος γίνει κατάποση καθαριστικού προϊόντος, τι ενέργειες κάνω;
Σε περίπτωση κατάποσης καθαριστικού προϊόντος αναζητώ άμεσα βοήθεια από γιατρό, ή επικοινωνώ άμεσα με το Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων στο τηλέφωνο που αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Η ετικέτα της συσκευασίας του καθαριστικού προϊόντος πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμη προς επίδειξη.