Περισσότερα χαμόγελα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Περισσότερα χαμόγελα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην προάσπιση των παιδιών και των δικαιωμάτων τους. Μερικές από τις δράσεις του είναι η φιλοξενία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Περισσότερα χαμόγελα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα παιδιά αυτά απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για μία σειρά από αιτίες, όπως κακοποίηση, παραμέληση και εγκατάλειψη. Στόχος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι να προστατεύσει, να φροντίσει, να μεριμνήσει για τα παιδιά αυτά, παρέχοντάς τους συνάμα ένα κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον.  

Στους στόχους αυτούς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η DUROSTICK έρχεται να συνδράμει με τη συμβολή της στην επισκευή και ανανέωση των σπιτιών- χώρων φροντίδας των παιδιών σε όλη την Ελλάδα. Το μότο του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, που έφυγε από τη ζωή στην άνιση μάχη του με τον καρκίνο στις 9 Νοεμβρίου 1995, απεικονίζεται μέσα στις λίγες γραμμές που έγραψε ο ίδιος στο ημερολόγιό του και αποτελεί για όλους εμάς κίνητρο και παρότρυνση για δράση και συμπαράσταση:

"Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια. Ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε. Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε".

Εμείς στη Durostick, νιώθουμε έντονα την ηθική υποχρέωση να στηρίζουμε όσο και όπως μπορούμε τα παιδιά μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε ευκαιρία. Μέσα από την υποστήριξη και ανανέωση των Σπιτιών του «Χαμόγελου», επιθυμούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της συμπαράστασης και της ενσυναίσθησης, μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα όλων μας, της υποστήριξης των μικρών αυτών αγγέλων που μας έχουν ανάγκη.