κτίζεις; συντηρείς; επισκευάζεις; ανακαινίζεις; εδώ υπάρχει λύση!
ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΑ
 • ΚΟΛΛΕΣ – ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΙ
 • ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΑ
 • ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
 • ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΑ
 • ΣΟΒΑΔΕΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ
 • ΧΡΩΜΑΤΑ, ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ
 • ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ
 • ΔΑΠΕΔΑ & ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
 • ΚΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
 • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
 • ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • THERMOSEAL- εξωτερική θερμομόνωση
 • COOLROOF ΚΑΙ COOLROOF LIGHT - Θερμοστεγάνωση ταρατσών
 • ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪOΝΤΑ
 • ΝΕΑ ΠΡΟΪOΝΤΑ
Επιλέξτε υποκατηγορία
 • Σιλικόνες – σφραγιστικά πολυουρεθάνης, ακρυλικής & τσιμεντοειδούς βάσης
 • Πιστόλια & Εργαλεία Εφαρμογής σφραγιστικών – στεγανωτικών

ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΑ

Ανακαλύψτε εδώ σφραγιστικά υλικά, σιλικόνες, πολυουρεθανικές μαστίχες και σφραγιστικά polymer με την εγγύηση Durostick. Σιλικόνες, σφραγιστικά και συγκολλητικά σε πολλές αποχρώσεις,  για κάθε είδους ανάγκη πυράντοχα,  σε ξύλινες επιφάνειες, αρμούς αλλά και για την σφράγιση ρωγμών σε τοιχοποιία.

ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ ΑΡΜΩΝ - ΡΩΓΜΩΝ
Στα σημεία που η στεγάνωση διακόπτεται (π.χ. από κάγκελα, πέργκολες, μεταλλικές ή άλλου τύπου βάσεις στήριξης), τι πρέπει να κάνω και γιατί;
Καθαρίζω καλά τα σημεία διακοπής, απομακρύνοντας σκόνη, σαθρά και ξένα σώματα (ιδανικά με πεπιεσμένο αέρα). Στη συνέχεια εφαρμόζω στην περιοχή το στεγανοποιητικό υλικό που έχω επιλέξει (τοπική ή ολική εφαρμογή). Σε επόμενο στάδιο σφραγίζω το σημείο διακοπής (περιμετρικά ή αλλιώς) με εύκαμπτη πολυουρεθανική μαστίχη (πολυουρεθανική για ελαστομερή, πολυουρεθανικά και τσιμεντοειδή στεγανωτικά). Ο λόγος που πρέπει να προβαίνω απαραίτητα σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι τα σημεία διακοπής λειτουργούν ως δυνητικοί δίοδοι υγρασίας οι οποίες ακυρώνουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό την στεγάνωση, παράλληλα εγκλωβίζοντας την υγρασία στο υπόστρωμα/τα της.
Πώς προκύπτει η ανάγκη για σφραγίσεις σε οικοδομικές επιφάνειες;
Η κατασκευή μιας οικοδομής προϋποθέτει μεταξύ άλλων, τη συναρμογή διαφορετικών μεταξύ τους υλικών που σε σημεία των οικοδομικών επιφανειών δημιουργούν αρμούς. Επίσης, λόγω κακοτεχνιών, συστολοδιαστολών λόγω μεταβολής θερμοκρασίας αλλά και πάσης φύσης καταπονήσεων μπορεί να παρατηρηθούν διαφόρων ειδών, μικρότερες ή μεγαλύτερες ρηγματώσεις, και διεύρυνση των αρμών (αστοχίες). Αρμοί και ρηγματώσεις αποτελούν πιθανές διόδους υγρασίας δια μέσω των οικοδομικών στοιχείων. Η βλαπτική επίδραση της υγρασίας γίνεται φανερή τόσο στις τοιχοποιίες, τα δάπεδα και τα ταβάνια (κυρίως στο εσωτερικό μιας οικοδομής/κτιρίου) υποβαθμίζοντας μεταξύ άλλων την ποιότητα του εσωτερικού μικροκλίματος. Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, η σφράγιση με τα κατάλληλα υλικά αρμών και ρηγματώσεων κρίνεται ως άμεση και απαραίτητη ενέργεια σε κάθε κτίριο ή κατοικία.
Ποια είναι τα οφέλη για μία οικοδομική επιφάνεια (ή ένα ολόκληρο κτίριο) από τις απαραίτητες σφραγίσεις;
Οι σφραγίσεις αρμών ενός κτιρίου, κυρίως στην εξωτερική του πλευρά, σε κασσώματα (πόρτες, παράθυρα), σε ακμές διακοπής εργασιών ή στους αρμοί διαστολής, περιμετρικά σε σημεία διακοπής (κάγκελα, πέργκολες, βάσεις στήριξης, κ.ά.), σε περιμετρικά σημεία (διακοπής) επενδύσεων, σε σημεία επαφής επιφανειών διαφορετικής κλίσης (π.χ. τοιχοποιία με δάπεδο), καθώς και η σφράγιση πάσης φύσης ρηγματώσεων ξεκινώντας από τις τριχοειδείς ρηγματώσεις του σοβά, διασφαλίζουν τη μη διείσδυση της υγρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος στην τοιχοποιία και δι' αυτής στους εσωτερικούς χώρους ενός κτιρίου. Ας αναφέρουμε μερικά από τα οφέλη της σφράγισης:
 • Διατήρηση της θερμοαγωγιμότητας της τοιχοποιίας (και εξ' αυτού των θερμομονωτικών της χαρακτηριστικών).
 • Διατήρηση των ιδιοτήτων των υλικών που συνθέτουν την τοιχοποιία (π.χ. της συγκολλητικής δύναμης η οποία περιορίζεται σε υγρό περιβάλλον).
 • Αποφυγή συγκέντρωσης μούχλας και σκουρόχρωμων αντιαισθητικών στιγμάτων συνήθως στην εσωτερική πλευρά της τοιχοποιίας, απολέπισης και αποσάθρωσης του χρώματός της και εκροής διαλυμένων αλάτων των τσιμεντοειδών υποστρωμάτων στην επιφάνεια.
 • Αποφυγή καταστροφής ξύλινων ή σιδηρών στοιχείων (σε πόρτες και παράθυρα).
Τι είδους σφραγιστικά έχω στη διάθεσή μου ; Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο κάθε φορά;
Στην αγορά θα βρει κανείς πολλών ειδών σφραγιστικά. Τα πλέον συνήθη όσον αφορά στο υλικό από το οποίο αποτελούνται είναι τα ακρυλικά, τα ασφαλτικά, τα τσιμεντοειδή, τα πολυουρεθανικά, καθώς και τα χρώματα (συνήθως ελαστομερή) που έχουν και σφραγιστική δράση (τριχοειδών ρωγμών). Η DUROSTICK έχει να προτείνει  σειρά σφραγιστικών που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σφράγισης σε ένα κτίριο. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα: H ΣΙΛΙΚΟΝΗ DUROSTICK, για σφράγιση αρμών σε πλειάδα λείων υλικών, τα ακρυλικά πολυμερή σφραγιστικά DS-POLYMER και DUROWOOD DS-POLYMER, o ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ, η πυράντοχη σιλικόνη DUROSIL FIRE, το πυράντοχο σφραγιστικό (1200°C) FIREPROOF, η πολυουρεθανική μαστίχη DUROFLEX PU και DUROFLEX PU MARINE ADHESIVE, MS POLYMER MARINE, τα τσιμεντοειδή εύκαμπτα σφραγιστικά SUPERFLEX POWDER και D-66 REPAIR, DUROFLEX POWDER, ο αφρός πολυουρεθάνης D-2.
Από πού να ξεκινήσω; Τι πρέπει να γνωρίζω και να λάβω υπόψη πριν προχωρήσω σε κάποια σφράγιση;
Πρέπει να γνωρίζω ότι όπως και σε κάθε άλλη οικοδομική εφαρμογή, η κατάσταση του υποστρώματος (σταθερό, καθαρό, ασταρωμένο ή διαβρεγμένο) είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία της εφαρμογής. Από αυτό πρέπει κάθε φορά να ξεκινήσω. Πρέπει επίσης να είμαι σίγουρος ότι έχω επιλέξει το κατάλληλο σφραγιστικό (συμβατό με τη συγκεκριμένη εφαρμογή). Οι συμβατές εφαρμογές και χρήσεις του σφραγιστικού περιγράφονται λεπτομερώς στο τεχνικό κείμενο που συνοδεύει το προϊόν (στη συσκευασία του). Αν έχετε αμφιβολίες ή επιφυλάξεις επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη. Πρέπει επίσης να διασφαλίσω ότι οι συνθήκες περιβάλλοντος κατά την εφαρμογή και μετά από αυτή μέχρι την σταθεροποίηση/στερεοποίηση του σφραγιστικού είναι σύμφωνες με τις σχετικές οδηγίες του προϊόντος.
Μπορώ να κάνω τη δουλειά μόνος/η μου ή πρέπει να αναζητήσω τη βοήθεια κάποιου ειδικού (τεχνίτη);

Η απάντηση βρίσκεται στο βαθμό εξοικείωσής σας στη χρήση οικοδομικών υλικών. Διαβάστε και τηρήστε προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία του προϊόντος σφράγισης που έχετε επιλέξει και βεβαιωθείτε ότι αποτελεί τη σωστή λύση για το θέμα σφράγισης που σας απασχολεί. Επίσης μπορείτε να μελετήστε τα προϊόντα της Durostick απο την ιστοσελίδα μας. Αν δεν αισθάνεστε σίγουρος/η για το αποτέλεσμα τότε κρίνεται σκόπιμο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού (τεχνίτη).

Πώς διασφαλίζω το καλό αποτέλεσμα και τη διάρκεια στο χρόνο;
Κατ’ αρχήν από την επιλογή του ίδιου του υλικού (προϊόντος) σφράγισης. Τα επώνυμα πιστοποιημένα προϊόντα, κατά τεκμήριο, έχουν την απαιτούμενη ποιότητα ώστε να διασφαλίζουν το αποτέλεσμα το οποίο ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν. Φροντίζω για την ύπαρξη ή δημιουργία ‘ασφαλούς’ υποστρώματος. Εφαρμόζω με … ευλάβεια τις οδηγίες χρήσης και εφαρμογής. Λαμβάνω υπόψη το περιβάλλον στο οποίο το σφραγιστικό θα διάγει την ωφέλιμη ζωή του.
Αν η σφράγιση αστοχήσει (αποκόλληση, ρηγμάτωση) ή/και αν η περιοχή σφράγισης συγκεντρώσει μούχλα ή μαυρίλες, τι κάνω;
Αφαιρώ με επιμέλεια από όλη την περιοχή σφράγισης όλη την παλιά σφράγιση, καθαρίζω καλά απομακρύνοντας τη σκόνη και σταθεροποιώ το υπόστρωμα με AQUAFIX ή με PRIMER-PU εάν πρόκειται για πολυουρεθανική σφράγιση. Στη συνέχεια επανασφραγίζω την περιοχή τηρώντας τη διαδικασία επιλογής κατάλληλου σφραγιστικού, σωστής εφαρμογής, κτλ.
Έχει σημασία το χρώμα του σφραγιστικού που θα χρησιμοποιήσω;
Συνήθως (τα περισσότερα σφραγιστικά) είναι λευκού, υπόλευκου ή γκρι χρώματος. Όταν όμως η περιοχή σφράγισης (αρμός σφράγισης) βρίσκεται σε περιβάλλον έγχρωμων αρμών ή στοιχείων επένδυσης από κάποιο συγκεκριμένο υλικό (π.χ. ξύλινη επιφάνεια) τότε, κύρια για λόγους αισθητικής, η επιλογή έγχρωμων ή βαφόμενων σφραγιστικών ίσως αποτελεί την προτιμητέα επιλογή (DUROSTICK DS-POLYMER(32 αποχρώσεις), DUROWOOD DS-POLYMER (10 αποχρώσεις ξύλου)).
Αν υπάρξει ανάγκη για σφράγιση ρωγμής, ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να την επισκευάσω ώστε … να μην καλύψω κάποιο σημαντικό πρόβλημα χωρίς στην πραγματικότητα να το λύσω;
Η ειδοποιός διαφορά όταν εξετάζω μία (ή περισσότερες) ρωγμές σε κάποια οικοδομική επιφάνεια είναι το εάν η ρωγμή παρουσιάζεται ή όχι σε στοιχείο του φέροντα οργανισμού της οικοδομής. Οι ρωγμές στο φέροντα οργανισμό είναι δυνατόν να επηρεάσουν ακόμη και τη στατικότητα του κτιρίου και γ’ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή –ει δυνατόν- από ειδικούς (μηχανικούς). Δεν είναι δε πάντοτε ορατές με γυμνό μάτι, ειδικά σε επιφάνειες που είναι κατασκευασμένες με σειρά επιστρώσεων (π.χ. σοβατισμένες επιφάνειες) καθώς η ρωγμή μπορεί να ξεκινά στην επιφάνεια και να επεκτείνεται σε βάθος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που καλούμαστε να ‘ανοίξουμε’ (διευρύνουμε) τη ρωγμή για να διαπιστώσουμε το βάθος που αυτή προχωρά ώστε να σχεδιάσουμε και τον καταλληλότερο τρόπο επισκευής της. Στη συνέχεια επιλέγουμε το υλικό επισκευής. Για επισκευές ρωγμών στο φέροντα οργανισμό συνήθως χρησιμοποιούμε εποξειδικά σφραγιστικά τα οποία εφαρμόζονται με ειδική διαδικασία και για το λόγο αυτό καλό είναι τέτοιου είδους επισκευή να γίνεται από ειδικούς και εν πάση περιπτώσει, αφού έχουμε πάρει τη γνώμη τους.
Τι είδους υποστήριξη μου παρέχει η DUROSTICK πριν, κατά και μετά την αγορά των σφραγιστικών της προϊόντων;
Η DUROSTICK είναι δίπλα σας από τα αρχικά στάδια της διερεύνησης λύσης, της επιλογής και της αγοράς των κατάλληλων κάθε φορά προϊόντων, αλλά και στα στάδια της εφαρμογής τους στο χώρο σας. Παραμένουμε δίπλα σας με την Τεχνική μας Υποστήριξη (τηλεφωνική, μέσω e-mail, ειδικών εφαρμογών, mobile app support). Επίσης, με πλειάδα έντυπης και ψηφιακής πληροφόρησης και εκπαίδευσης στη χρήση των προϊόντων της, διαθέσιμα στα σημεία πώλησης των προϊόντων της, στο Internet και αλλού.
Στα σημεία που η επένδυση διακόπτεται (π.χ. από κάγκελα, πέργκολες, βάσεις στήριξης), τι πρέπει να κάνω και γιατί;
Τα σημεία διακοπής κάποιας επένδυσης (συνήθως βάσεις στήριξης διαφόρων αντικειμένων) τα οποία λειτουργούν ως δίοδοι υγρασίας ή νερού της βροχής (συνήθως), θα πρέπει απαραίτητα να σφραγίζονται με ειδικά εύκαμπτα σφραγιστικά (DUROFLEX PU, DS-POLYMER, DUROWOOD DS-POLYMER της DUROSTICK) ώστε να αποτρέπεται η διείσδυση νερού και υγρασίας από αυτά στα υποστρώματα της επένδυσης και η πρόκληση φθορών και ζημιών σε αυτή ή και σε γειτονικά δομικά στοιχεία της.