κτίζεις; συντηρείς; επισκευάζεις; ανακαινίζεις; εδώ υπάρχει λύση!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΑΙΤΙΑ-ΛΥΣΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • ΥΓΡΑΣΙΑ
  • ΡΗΓΜΑΤΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ
  • ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥΧΛΑΣ
  • ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣ
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Φούσκωμα σοβά και βαφής σε στηθαία-μετώπες
Εισροή υγρασίας στους αρμούς των σοβατεπί
Εάν οι κάθετοι αρμόστοκοι είναι σταθεροί, εφαρμόζουμε σιλικονούχο αδιαβροχοποιητικό αρμών πλακιδίων D-16 HYDROSTOP  και έτσι σταματά η εισροή της υγρασίας. Στον οριζόντιο αρμό κάτω από το σοβατεπί, αφαιρούμε τον αρμόστοκο με μηχανικά μέσα (τροχό) και σφραγίζουμε στεγανά με ελαστομερή πολυουρεθανική μαστίχη DUROFLEX-PU, αφού προηγηθεί αστάρωμα με PRIMER-PU. Εναλλακτικά, προτείνεται η εφαρμογή του ελαστομερούς σφραγιστικού και συγκολλητικού DS POLYMER 32 αποχρώσεων. Τα ίδια υλικά χρησιμοποιούμε και στη συμβολή του πάνω μέρους του σοβατεπί με τον τοίχο. Αν οι αρμόστοκοι είναι σαθροί ή παρουσιάζουν εμφανείς ρηγματώσεις στο σύνολο ή στο μεγαλύτερο μέρος τους, τότε, η καλύτερη λύση είναι να τους αφαιρέσουμε με την ΞΥΣΤΡΑ ΑΡΜΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ και να αρμολογήσουμε εκ νέου με EΥΚΑΜΠΤΟ & EΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ της DUROSTICK. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται η σφράγιση των οριζόντιων αρμών πάνω και κάτω από το σοβατεπί με μαστίχη, όπως περιγράφεται παραπάνω.
Εισροή υγρασίας από ρηγματωμένους αρμούς στις μαρμαροποδιές
Αφαιρούμε με την ΞΥΣΤΡΑ ΑΡΜΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ τους αρμόστοκους και κατόπιν σφραγίζουμε στεγανά με ελαστομερές πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU , αφού προηγηθεί αστάρωμα με PRIMER-PU . Εναλλακτικά, προτείνεται η εφαρμογή του ελαστομερούς σφραγιστικού και συγκολλητικού DS POLYMER 32 αποχρώσεων.
Εισροή υγρασίας μέσω ρηγματώσεων στο ‘καπάκι’ του στηθαίου
Επισκευάζουμε τις ρηγματώσεις με το εύκαμπτο ινοπλισμένο τσιμεντοειδές σφραγιστικό SUPER FLEX POWDER. Κατόπιν, εφαρμόζουμε σε όλη την επιφάνεια το εύκαμπτο κονίαμα πολλαπλών χρήσεων για επισκευή και στεγανοποίηση τοιχοποιίας MEGAFIX (σελ. 374). Στη συνέχεια, ασταρώνουμε με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX και βάφουμε με στεγανωτικό ελαστομερές χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC.
Εισροή υγρασίας στα σημεία στερέωσης των κάγκελων
Αποξηλώνουμε το φθαρμένο σφραγιστικό και σφραγίζουμε περιμετρικά του σημείου στήριξης με ελαστομερές πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU, αφού προηγηθεί αστάρωμα με PRIMER-PU.
Εισροή υγρασίας από ρηγματώσεις του σοβά ή του χρώματος στην επιφάνεια της μετώπης
Αφαιρούμε το χρώμα και τα σαθρά σημεία του σοβά με πατόχαρτο Νο60. Κατόπιν, διευρύνουμε τις ρωγμές με μηχανικά μέσα (τροχό, κατσαβίδι, καλέμι) και απομακρύνουμε τα υπολείμματα σκόνης. Διαβρέχουμε ελαφρά. Εντοπίζουμε πιθανά σημεία που μπορεί να αποτελέσουν την αιτία επανεμφάνισης του προβλήματος. Σφραγίζουμε με το εύκαμπτο ινοπλισμένο τσιμεντοειδές σφραγιστικό SUPER FLEX POWDER. Τέλος, ασταρώνουμε με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ και βάφουμε με στεγανωτικό ελαστομερές χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC, THERMOELASTIC COLOUR ή DUROPAINT-PU.
Φούσκωμα σοβά και βαφής σε ταβάνια μπαλκονιών και εσωτερικά ταβάνια
Εισροή υγρασίας από μη αδιαβροχοποιημένους αρμόστοκους πλακιδίων
Kαθαρίζουμε τους αρμόστοκους με BIOCLEAN βιοδιασπώμενο πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης. Σε εξωτερικούς χώρους, εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το ΟΞΙΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ της DUROSTICK. Προστατεύουμε την επιφάνεια των αρμόστοκων με το σιλικονούχο αδιαβροχοποιητικό αρμών πλακιδίων D-16 HYDROSTOP.
Εισροή υγρασίας από ρηγματωμένους αρμούς πλακιδίων
Εάν οι ρηγματώσεις είναι τριχοειδείς και οι αρμοί σταθεροί, τότε χρησιμοποιούμε το σιλικονούχο αδιαβροχοποιητικό αρμών πλακιδίων D-16 HYDROSTOP. Σε περίπτωση πιο έντονων ρηγματώσεων θα πρέπει να αφαιρέσουμε τους αρμόστοκους με μηχανικά μέσα (τροχό) ή με την ΞΥΣΤΡΑ ΑΡΜΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ και να αρμολογήσουμε εκ νέου χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο (ανάλογα με το πλάτος του αρμού) αρμόστοκο, εμπλουτισμένο με τη οικοδομική ρητίνη υψηλής συμπύκνωσης DUROMAX σε αναλογία 1:3 με το νερό, ώστε να δημιουργήσουμε αρμόστοκο με μεγάλη ευκαμψία και υδαταπωθητικότητα. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία αρμών διαστολής ανά 16-20m² και αποστάσεων 5-8mm στη συμβολή πλακιδίων και κάθετων επιφανειών περιμετρικά, θεωρείται απαραίτητη. Επιπλέον, έχουμε την επιλογή αρμολόγησης εκ νέου με τον ΕΥΚΑΜΠΤΟ και EΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ ή με τον εποξειδικό αρμόστοκο DUROPOXY της DUROSTICK.
Εισροή υγρασίας από μη στεγανοποιημένη τσιμεντοκονία σε μπαλκόνι με επένδυση πλακιδίων
Αφαιρούμε 2-3 πλακάκια για να ελεγχθεί κατά πόσο η τσιμεντοκονία είναι υγρή. Εάν όντως συμβαίνει αυτό, συνιστάται η εφαρμογή του στεγανωτικού κονιάματος δαπέδων HYDROSTOP FLOOR, του D-1 ή του D-1 FLEX. Στη συνέχεια, δημιουργούμε αρμό διαστολής ανά 16-20m² και εξετάζουμε αν υπάρχουν άλλες ρηγματώσεις αρμών που χρήζουν σφράγισης.
Εισροή υγρασίας από μη στεγανοποιημένη ταράτσα
Οι επιλογές που έχουμε για στεγανοποίηση, είναι: • TECHNOPROOF ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών • Νο39 ελαστομερές ακρυλικό στεγανωτικό ταρατσών • DS-220 ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών (καουτσούκ) • HYDROSTOP-PU πολυουρεθανικό στεγανωτικό ταρατσών • HYDROSTOP 2 ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ τσιμεντοειδές στεγανωτικό ταρατσών  με 15 χρόνια αντοχή. • HYDROSTOP ROOF εύκαμπτο λευκό τσιμεντοειδές στεγανωτικό ταρατσών ενός συστατικού με 15 χρόνια αντοχή. • WATERPROOF 500 στεγανωτικό ταρατσών 2 συστατικών με βάση την πολυουρία (μακροχρόνια προστασία) Σημείωση: Ανάλογα με το υπόστρωμα, ενδέχεται να χρειαστεί και διαφορετικό αστάρι ανά περίπτωση. Συμβουλευτείτε τα Τεχνικά Φυλλάδια των προϊόντων ή επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη της DUROSTICK.
Απορροφητική επιφάνεια πλακιδίων
Ελέγχουμε τους αρμόστοκους και επισκευάζουμε (εφόσον χρειάζεται). Ακολουθεί εφαρμογή σε όλη την επιφάνεια του αδιαβροχοποιητικού και ελαιοαπωθητικού εμποτισμού D-29 SPOT FREE.
Φούσκωμα βαφής ή/και σοβά σε εσωτερικούς χώρους
Εισροή υγρασίας από προβληματική στεγάνωση ταράτσας
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ :Ανάγκη για ολική επιδιόρθωση στεγάνωσης ταράτσας. Σε περίπτωση που οι φθορές στην υφιστάμενη στεγάνωση είναι εκτεταμένες, τότε, απαιτείται αποξήλωση, καθαρισμός και εκ νέου στεγανοποίηση. Ανάγκη για τοπική επιδιόρθωση στεγάνωσης ταράτσας. Εάν το πρόβλημα της υφιστάμενης στεγάνωσης της ταράτσας είναι τοπικό, τότε, πρέπει να βεβαιωθούμε για το σημείο από όπου εισχώρησε η υγρασία. Σε αυτήν την περίπτωση, επεμβαίνουμε και επιδιορθώνουμε τοπικά. Εάν η στεγανοποίηση έχει γίνει με ακρυλικό ελαστομερές στεγανωτικό και είναι αποκολλημένο σε ορισμένα σημεία, χρησιμοποιούμε για επαναστεγανοποίηση ένα από τα παρακάτω υλικά: • Νο39 •TECHNOPROOF •DS-220 •HYDROSTOP-PU  •WATERPROOF 500. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε τη διαδικασία εφαρμογής του κάθε προϊόντος, όπως αναφέρεται στα Τεχνικά τους Φυλλάδια. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΒΑΦΗΣ-ΣΟΒΑ
Αφού εντοπιστεί ποια αιτία έχει δημιουργήσει το πρόβλημα και ακολουθηθεί η προτεινόμενη λύση, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε το φούσκωμα του σοβά και της βαφής που έχει δημιουργηθεί στους υποκείμενους εσωτερικούς χώρους. Επιδιόρθωση βαφής. Σε περίπτωση που η υγρασία έχει επηρεάσει μόνο τη βαφή, τρίβουμε με πατόχαρτο Νο60 τα σημεία που έχουν προσβληθεί, αφαιρούμε τις σκόνες και όταν στεγνώσει η επιφάνεια, ασταρώνουμε με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Τέλος, βάφουμε με οικολογικό πλαστικό χρώμα SUPER ECO ή  με ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ. Επιδιόρθωση σοβά και βαφής. Σε περίπτωση που έχει φουσκώσει ο σοβάς, θα πρέπει με μηχανικό τρόπο (σκεπάρνι, σπάτουλα), να αφαιρεθούν τα σαθρά σημεία. Κατόπιν, αφαιρούμε σκόνες και διαβρέχουμε με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20 , αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1:3. Πριν στεγνώσει, εφαρμόζουμε τον σοβά βασικής στρώσης D-40 ως ‘πεταχτό’ και μετά την πάροδο 24άρων ωρών, ολοκληρώνουμε την επισκευή με τη χρήση του ταχύπηκτου επισκευαστικού σοβά D-32, ενισχύοντάς τον με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20. Eναλλακτικά, εφαρμόζουμε για την επισκευή τον υδαταπωθητικό σοβά μίας στρώσης D-42 ONE COAT, ενισχυμένο με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20 ή το εύκαμπτο, πολυμερικό, ινοπλισμένο κονίαμα MEGAFIX. Επιδιόρθωση σκυροδέματος, σοβά και βαφής. Εάν η ζημιά έχει επηρεάσει το σκυρόδεμα και έχει οξειδώσει τον οπλισμό του, τότε, απομακρύνονται όλα τα σαθρά τμήματα με μηχανικό τρόπο, καθαρίζεται επιμελώς ο οπλισμός με χρήση του αφαιρετικού σκουριάς μετάλλων RUST REMOVER ή/και με  συρματόβουρτσα και προστατεύεται με αναστολέα διάβρωσης RUST FREE POWDER . Ακολουθεί η αποκατάσταση του σκυροδέματος με το κατάλληλο επισκευαστικό, ανάλογα με το πάχους εφαρμογής, την κοκκομετρία και τις αντοχές [π.χ. D-55, DUROFIX, DS-244 POWER MORTAR RESIN , DS-245 POWER MORTAR RAPID, DS-247, EASYFIX]. Στη συνέχεια, επιδιορθώνεται ο σοβάς και βάφεται η επιφάνεια όπως περιγράφεται παραπάνω.
Ξεφλούδισμα βαφής και φούσκωμα σοβά σε ζαρντινιέρες από τούβλα ή σκυρόδεμα
Απουσία στεγανοποίησης του εσωτερικού της ζαρντινιέρας
Εσωτερική αποκατάσταση του προβλήματος - ζαρντινιέρα από σκυρόδεμα.
Αδειάζουμε το χώμα από τη ζαρντινιέρα. Σε περίπτωση που στο εσωτερικό υπάρχουν εναπομείναντα τρυπόξυλα και φουρκέτες, ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Αφαιρούμε τρυπόξυλα και φουρκέτες σε βάθος 2-3cm και επαλείφουμε με αντιδιαβρωτική προστασία οπλισμού RUST FREE POWDER. Σφραγίζουμε τις οπές με D-55 ,DUROFIX, D-11 SUPER FAST ή DS-247 της DUROSTICK. Τέλος, στεγανοποιούμε την επιφάνεια με 3-4 επιστρώσεις σταυρωτά με το επαλειφόμενο κονίαμα στεγανοποίησης D-1 ή με 2-3 επιστρώσεις σταυρωτά με το εύκαμπτο, επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα ενός συστατικού D-1 FLEX.
Εσωτερική αποκατάσταση του προβλήματος - ζαρντινιέρα από τούβλα.
Σε ζαρντινιέρα φτιαγμένη από τούβλα, εάν χρειαστεί, εξομαλύνουμε την επιφάνεια με επισκευαστικό ρητινούχο τσιμεντοκονίαμα D-55 , DUROFIX ή EASYFIX, ανάλογα με το πάχος εφαρμογής. Μετά από τρεις ημέρες, εφαρμόζουμε σε 2 έως 3 επιστρώσεις σταυρωτά, ένα εκ των τσιμεντοειδών στεγανωτικών, D-1 ή D-1 FLEX .
Εξωτερική αποκατάσταση του προβλήματος.
Σε περίπτωση που η υγρασία έχει επηρεάσει μόνο τη βαφή, τρίβουμε με πατόχαρτο Νο60 τα σημεία που έχουν προσβληθεί, αφαιρούμε τις σκόνες και ασταρώνουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Τέλος, βάφουμε με στεγανωτικό ελαστομερές χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC, ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ή με υβριδικό, ακρυλικό - πολυουρεθανικό χρώμα DUROPAINT-PU.
Σε περίπτωση που έχει φουσκώσει ο σοβάς, θα πρέπει με μηχανικό τρόπο (σκεπάρνι, σπάτουλα) να αφαιρεθούν τα σαθρά σημεία. Κατόπιν, απομακρύνουμε σκόνες και διαβρέχουμε με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20, αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1:3. Πριν στεγνώσει, εφαρμόζουμε τον σοβά βασικής στρώσης D-40 ως ‘πεταχτό’ και μετά την πάροδο 24άρων ωρών, ολοκληρώνουμε την επισκευή με ταχύπηκτο επισκευαστικό σοβά D-32, ενισχυμένο με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20.
Φούσκωμα βαφής στην επιφάνεια εξωτερικής τοιχοποιίας πάνω από τα σοβατεπί
Έλλειψη επαρκούς στεγάνωσης της περιοχής σε συνδυασμό με διαπίδυση του νερού της βροχής (πιτσίλισμα)
Απομακρύνουμε από το σύνολο της επιφάνειας και μέχρι το ύψος που εμφανίζονται, τα σαθρά σημεία και τη φουσκωμένη βαφή με σπάτουλα. Στη συνέχεια και μέχρι ύψους 30 εκατοστών ή και περισσότερο εάν απαιτείται, διαβρέχουμε την επιφάνεια ή ασταρώνουμε με τον μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε σε δύο στρώσεις το εύκαμπτο τσιμεντοειδές στεγανωτικό DUROFLEX POWDER, ή το εύκαμπτο κονιάμα στεγανοποίησης τοιχοποιίας WATERPROOF MORTAR. Η εφαρμογή ολοκληρώνεται με αστάρωμα με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ και βαφή με 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ή D-80 HYDROSTOP ELASTIC.
Εμφάνιση υγρασίας σε υπόγεια τοιχία από σκυρόδεμα
• Μη στεγανοποιημένη επιφάνεια του σκυροδέματος
• Ύπαρξη φουρκετών και τρυπόξυλων που δεν έχουν αφαιρεθεί
Εξωτερική επιφάνεια: Αφαιρούμε τρυπόξυλα και φουρκέτες σε βάθος 2-3cm και εφαρμόζουμε αντιδιαβρωτική προστασία οπλισμού RUST FREE POWDER. Στη συνέχεια, σφραγίζουμε με ταχύπηκτο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα D-11 SUPER FAST, με επισκευαστικό πολυμερικό τσιμεντοκονίαμα DUROFIX ή με ταχύπηκτο επισκευαστικό κονίαμα με αναστολέα διάβρωσης DS-247 ή D-55. Τέλος, στεγανοποιούμε την επιφάνεια με 3-4 επιστρώσεις σταυρωτά με το επαλειφόμενο κονίαμα στεγανοποίησης D-1  ή με το εύκαμπτο, επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα ενός συστατικού D-1 FLEX.
Μη σφραγισμένες/στεγανοποιημένες ενώσεις (ραφές) των τοιχίων
Σε περίπτωση που η υγρασία εισχωρεί από τις ενώσεις, σφραγίζουμε με τον εποξειδικό οικοδομικό στόκο D-38 ή με το ταχύπηκτο επισκευαστικό κονίαμα με αναστολέα διάβρωσης DS-247.
Εμφάνιση μαύρων κηλίδων (μούχλα) και σκιών σε όλα ή σε ορισμένα εσωτερικά ταβάνια
Αυξημένο ποσοστό υγρασίας το οποίο προέρχεται από μη στεγανοποιημένη ταράτσα ή από ήδη στεγανοποιημένη που όμως θα πρέπει να επαναστεγανοποιηθεί
ΕΕφόσον το πρόβλημα προέρχεται από έλλειψη στεγάνωσης,θα πρέπει να στεγανοποιήσουμε.
Αυξημένο ποσοστό υγρασίας λόγω συμπύκνωσης υδρατμών, εξαιτίας ελλιπούς θερμομόνωσης
Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να θερμομονώσουμε και να στεγανοποιήσουμε ταυτόχρονα. Προτείνεται το σύστημα θερμοστεγάνωσης ταρατσών COOL ROOF ή το ελαφροβαρές σύστημα θερμοστεγάνωσης ταρατσών COOL ROOF LIGHT Αναλυτική περιγραφή στο www.durostick.gr.
Αυξημένο ποσοστό υγρασίας λόγω μη επαρκούς αερισμού και αυξημένων υδρατμών που παρατηρούνται σε μπάνιο και κουζίνα
Καθαρίζουμε την επιφάνεια με το ειδικό υγρό καθαρισμού μούχλας D-95 CLEANER. Ασταρώνουμε (εφόσον χρειάζεται) με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX και εφαρμόζουμε σε δύο στρώσεις ακρυλικό χρώμα για προστασία από μύκητες και μούχλα ΜΠΑΝΙΟ & ΚΟΥΖΙΝΑ. Φροντίζουμε ώστε να αερίζονται επαρκώς οι χώροι.
Εμφάνιση υγρασίας και αποκόλληση πλακιδίων σε δάπεδα
•Ανοδική υγρασία που εμφανίζεται σε δάπεδο ισογείου και αναδύεται από τους αρμούς
• Συσσωρευμένη υγρασία στο εσωτερικό του δαπέδου από διαρροές σωληνώσεων ή από ανερχόμενη υγρασία προερχόμενη από το έδαφος
Αποξηλώνουμε τα αποκολλημένα και τα κουφωμένα πλακίδια στην πρώτη περίπτωση ή καθολικά στη δεύτερη και εφαρμόζουμε το επιπεδωτικό ινοπλισμένο στεγανωτικό κονίαμα δαπέδων HYDROSTOP FLOOR ή D-1, ενισχυμένο με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20 ή D-1 FLEX σε 2-3 ισόπαχες επιστρώσεις (σταυρωτά), προκειμένου να σταματήσουμε την υγρασία. Τουλάχιστον 3 μέρες αργότερα, πραγματοποιούμε επικόλληση πλακιδίων με την κόλλα πλακιδίων SUPER ΑΚΡΥΛΙΚΗ ή με την εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων υψηλών αντοχών GOLD, ανάλογα με τον τύπο των πλακιδίων.
Ρηγματωμένοι αρμόστοκοι σε πισίνα
Ακατάλληλος τύπος αρμόστοκου, ο οποίος διαβρώνεται από τη διαδικασία χλωρίωσης του νερού
Αφαιρούμε τον αποσαθρωμένο τσιμεντοειδή αρμόστοκο με μηχανικό τρόπο (τροχό) ή ακόμη πιο εύκολα με την ΞΥΣΤΡΑ ΑΡΜΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε επιμελώς και αρμολογούμε με εποξειδικό στόκο-κόλλα 2 συστατικών DUROPOXY. Ο καθαρισμός των υπολειμμάτων που προκύπτουν κατά την αρμολόγηση με DUROPOXY γίνεται εύκολα και γρήγορα μόνο με νερό.
Αποκολλήσεις πλακιδίων σε πισίνα
• Ακατάλληλος τύπος κόλλας
• Εισροή υγρασίας από ρηγματωμένους αρμόστοκους
Αποξηλώνουμε τα αποκολλημένα και τα κουφωμένα πλακίδια και καθαρίζουμε το υπόστρωμα με μηχανικά μέσα (καλέμι, τριβείο). Στη συνέχεια, κολλάμε τα νέα πλακίδια με εποξειδικό στόκο-κόλλα 2 συστατικών DUROPOXY και αρμολογούμε με το ίδιο υλικό. Εναλλακτικά, μπορούμε να κολλήσουμε με την εύκαμπτη τσιμεντοειδή κόλλα ELASTIC και να αρμολογήσουμε με DUROPOXY.
Προσβολή ξύλινων επιφανειών από υγρασία, μούχλα και άλλους μικροοργανισμούς
Μακροχρόνια έκθεση της ξύλινης επιφάνειας σε δυσμενείς συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος (ήλιος, βροχή, χιόνι)
Τρίβουμε καλά και απομακρύνουμε τη σκόνη. Αν υπάρχουν τρύπες από σαράκι, εφαρμόζουμε το παρασιτοκτόνο συντηρητικό εμποτισμού DUROXYL WOOD PROTECTION/CONDITIONER. Στη συνέχεια, σφραγίζουμε τρύπες, ρωγμές και καλύπτουμε πιθανές ατέλειες με τον ακρυλικό ξυλόστοκο νερού DUROWOOD. Κατόπιν, εφαρμόζουμε το έγχρωμο βερνίκι εμποτισμού ξύλου DUROXYL διαλύτου αν επιθυμούμε αλλαγή απόχρωσης ή ανανέωση της υπάρχουσας. Μετά το στέγνωμα της επιφάνειας, εφαρμόζουμε σε μία έως δύο επιστρώσεις το διακοσμητικό βερνίκι διαλύτου DUROLAC ή το γυαλιστερό βερνίκι διαλύτου MARINER..
Ξεθώριασμα και αλλοίωση της εικόνας των ξύλινων επίπλων του κήπου
Άμεση έκθεση των ξύλινων επίπλων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος, κυριότερα δε έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία
Τρίβουμε την ξύλινη επιφάνεια με χοντρό (Νο100) και στη συνέχεια λειαίνουμε με ψιλό (Νο180) γυαλόχαρτο. Αφού απομακρύνουμε τη σκόνη, εφαρμόζουμε
TEAK OIL  σε 2 έως 3 επιστρώσεις, χωρίς αραίωση. Αν τα ξύλα είναι λερωμένα από λάδια, άλατα, συνιστάται να προηγηθεί καθαρισμός με WOOD CLEANER πριν την εφαρμογή του TEAK OIL.
Παρουσία μπλε κηλίδων σε ξύλινα κουφώματα. Ξεφλούδισμα και σκάσιμο βερνικιού
Η ξυλοκατασκευή (κούφωμα) έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την κατάλληλη συντήρηση. Η έκθεσή της δε σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος έχει προκαλέσει το σκάσιμο του βερνικιού και την επακόλουθη διείσδυση υγρασίας στη μάζα του ξύλου.
Τρίβουμε καλά με χοντρό (Νο100) και στη συνέχεια με ψιλό γυαλόχαρτο (Νο180) έως ότου απομακρύνουμε εντελώς τα φουσκωμένα μέρη της επιφάνειας καθώς και παλαιότερες στρώσεις βερνικιού. Καθαρίζουμε με WOOD CLEANER και αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά η ξύλινη επιφάνεια. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε στις επιφάνειες το διάφανο συντηρητικό εμποτισμού ξύλου DUROXYL WOOD PROTECTION/CONDITIONER διαλύτου ή και το έγχρωμο βερνίκι DUROXYL, ανάλογα με την απόχρωση που επιθυμούμε. Αφού στεγνώσει εφαρμόζουμε σε μία έως δύο επιστρώσεις το διακοσμητικό βερνίκι διαλύτου DUROLAC ή το γυαλιστερό βερνίκι διαλύτου MARINER.
Ρηγμάτωση των ενώσεων των τσιμεντοσανίδων. Ξεφλούδισμα του χρώματος
Αδυναμία του υλικού αρμολόγησης να ανταποκριθεί σε δονήσεις και συστολοδιαστολές, με αποτέλεσμα να ‘σκάει’ το υλικό εξομάλυνσης και το χρώμα και από εκεί να εισέρχεται υγρασία
Αφαιρούμε το υλικό αρμολόγησης εκατέρωθεν της ρηγμάτωσης με μηχανικό τρόπο ή ανοξείδωτη σπάτουλα. Διαβρέχουμε και εφαρμόζουμε με εύκαμπτη σπάτουλα υλικό αρμολόγησης τσιμεντοσανίδων D-68. Αφαιρούμε τα περισσεύματα του υλικού και τοποθετούμε αυτοκόλλητη υαλοταινία DS-230, την οποία καλύπτουμε με υλικό αρμολόγησης τσιμεντοσανίδων D-68. Αφού το υλικό στεγνώσει, τρίβουμε με πατόχαρτο Νο60 και εξομαλύνουμε την επιφάνεια. Εναλλακτικά, αν υπάρχουν έντονες ταλαντώσεις και χρειαζόμαστε μεγάλη ελαστικότητα στην αρμολόγηση, χρησιμοποιούμε το εύκαμπτο τσιμεντοειδές σφραγιστικό DUROFLEX POWDER. Ασταρώνουμε με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX και βάφουμε με ελαστομερές στεγανωτικό χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC.
Ρηγματώσεις σε συμβολές κεραμιδιών και τοίχου
Έντονες συστολοδιαστολές της κεραμοσκεπής
Πραγματοποιούμε ελαφρά διάνοιξη της ρηγμάτωσης και σφραγίζουμε με πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU, αφού προηγουμένως ασταρώσουμε με αστάρι πολυουρεθανικού σφραγιστικού PRIMER-PU. Κατόπιν, για να στεγανοποιήσουμε και να αποκαταστήσουμε αισθητικά το σημείο, πραγματοποιούμε επάλειψη με ακρυλικό ελαστομερές στεγανωτικό DUROSTICK Νο39 σε κεραμιδί χρώμα, σε όλη την επιφάνεια του αποστραγγιστικού λουκιού. Εναλλακτικά, διανοίγουμε ελαφρώς τη ρηγμάτωση και διαβρέχουμε. Σφραγίζουμε με το εύκαμπτο τσιμεντοειδές σφραγιστικό DUROFLEX POWDER (κεραμιδί χρώματος) σε 2 έως 3 διαδοχικές επιστρώσεις πάχους 1-1,5mm η κάθε μία. Αν η επιφάνεια εφαρμογής είναι σαθρή συνιστάται αυτή να ασταρώνεται με το μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX.
Ρηγματώσεις σε ταράτσες από σκυρόδεμα
• Πρόωρη αφυδάτωση του σκυροδέματος
• Έντονες συστολοδιαστολές
Ανεξάρτητα από τις αιτίες που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα, η προτεινόμενη λύση είναι η εξής: • Πραγματοποιούμε διάνοιξη των ρηγματώσεων με μεταλλική σπάτουλα. • Καθαρίζουμε επιμελώς αφαιρώντας τη σκόνη. Σφραγίζουμε με ενέσιμη εποξειδική ρητίνη 2 συστατικών D-33 γεμίζοντας τη ρωγμή. • Η ολοκληρωμένη στεγανοποίηση σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρείται αναγκαία.
Ρηγματώσεις σε κολόνες, δοκάρια και τοιχία
• Έντονη σεισμική δραστηριότητα
• Προβλήματα που προέκυψαν κατά τη χύτευση του σκυροδέματος
Το μέγεθος των ρηγματώσεων σε καθεμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να εξεταστεί από τον επιβλέποντα μηχανικό, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει ως προς τη στατικότητα της κατασκευής. Στις περιπτώσεις όπου το πρόβλημα μπορεί να αποκατασταθεί με ρητινοενέσεις, ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πραγματοποιούμε διάνοιξη των ρηγματώσεων με μηχανικά μέσα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της ρωγμής με τον εποξειδικό οικοδομικό στόκο D-38 τοποθετώντας ταυτόχρονα τα ειδικά ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ. Τέλος, προωθούμε μέσω των ακροφυσίων την ενέσιμη εποξειδική ρητίνη 2 συστατικών D-33 στη ρωγμή, με το πολυχρηστικό πιστόλι DUROSEAL 600.
Ρηγματώσεις σε τοιχοποιίες (σοβάς)
• Πρόωρη αφυδάτωση σοβά τελικής στρώσης
• Μεγάλα πάχη σοβά τελικής στρώσης
• Έλλειψη υαλοπλέγματος σε μεγάλα πάχη σοβά βασικής στρώσης
• Έλλειψη ινών πολυπροπυλενίου σε μεγάλα πάχη σοβά βασικής στρώσης
• Χρήση κακής ποιότητας ασβέστη
• Έντονη σεισμική δραστηριότητα
• Η απορροφητικότητα του σοβά επιτρέπει στο νερό να εισχωρήσει. Αν η θερμοκρασία πέσει σε χαμηλά επίπεδα, το νερό γίνεται πάγος, με αποτέλεσμα τη διόγκωσή του και τη ρηγμάτωση του σοβά.
Όποια και να είναι η αιτία, ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο ίδιος. Οι ρηγματώσεις του σοβά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: 1) τις επιφανειακές που αφορούν το σοβά τελικής στρώσης και 2) τις εις βάθος ρηγματώσεις που φτάνουν έως και το σοβά βασικής στρώσης ή ακόμη και στο τούβλο ή το σκυρόδεμα.
1) Επιφανειακές ρωγμές του σοβά τελικής στρώσης: Εάν οι ρωγμές έχουν πλάτος έως 2mm, αφαιρούμε επιφανειακά το σοβά τελικής στρώσης εκατέρωθεν της ρωγμής, αυξάνοντας έτσι το πλάτος της ρωγμής στα 5mm. Καθαρίζουμε από σκόνες και διαβρέχουμε με διάλυμα ακρυλικού γαλακτώματος D-20 με νερό σε αναλογία 1:2 έως 1:3. Πριν αυτό στεγνώσει, σφραγίζουμε με εύκαμπτο ινοπλισμένο τσιμεντοειδές σφραγιστικό SUPER FLEX POWDER ή με επισκευαστικό στόκο για έντονες ρωγμές και οπές D-66 REPAIR, χρησιμοποιώντας ανοξείδωτη σπάτουλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ταχύπηκτο επισκευαστικό σοβά D-32 ή να προβούμε σε ολικό σοβάτισμα της επιφάνειας με τον εύκαμπτο υδαταπωθητικό σοβά HYDROSTOP PLASTER ELASTIC της DUROSTICK που θα αποτρέψει την επανεμφάνισή τους. Εναλλακτικά, προτείνεται η ολική προστασία της επιφάνειας με το εύκαμπτο κονίαμα πολλαπλών χρήσεων MEGAFIX. Μία ακόμη ολοκληρωμένη λύση προστασίας του σοβά επιτυγχάνεται και με την στεγανοποίηση του με το εύκαμπτο κονίαμα WATERPROOF MORTAR. Ακολουθεί αστάρωμα και βαφή της επιφάνειας. 2) Εις βάθος ρωγμές του σοβά βασικής στρώσης: Προχωρούμε σε αποξήλωση του σοβά σε πλάτος από 5 έως 10cm, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, εκατέρωθεν της ρωγμής και σε βάθος τέτοιο ώστε να φτάσουμε σε σταθερό υπόστρωμα. Καθαρίζουμε από σκόνες και διαβρέχουμε την προς επισκευή επιφάνεια με διάλυμα νερού και ακρυλικού γαλακτώματος D-20 σε αναλογία 2:1. Πριν στεγνώσει το διάλυμα, στερεώνουμε αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα DUROSTICK DS-1090 και πραγματοποιούμε εφαρμογή του ινοπλισμένου σοβά βασικής στρώσης D-40 με τη μέθοδο του ‘πεταχτού’. Μετά από 24 ώρες, εφαρμόζουμε ξανά ινοπλισμένο σοβά βασικής στρώσης D-40 (ενισχυμένο με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20) ως υλικό πλήρωσης, σε πάχος που δεν θα υπερβαίνει το πάχος του υφιστάμενου σοβά βασικής στρώσης. Μετά από 24 ώρες, εφαρμόζουμε το σοβά μίας στρώσης D-42 ONE COAT ή τον ταχύπηκτο σοβά D-32. Εάν οι ρηγματώσεις είναι πολλές και ανάλογα πολλές είναι και οι διορθωτικές αποκαταστάσεις που πρέπει να γίνουν, ως καλύτερη λύση, προβαίνουμε σε εφαρμογή του εύκαμπτου υδαταπωθητικού σοβά HYDROSTOP PLASTER ELASTIC (Λείο ή Γραφιάτο) που δημιουργεί νέο προστατευτικό μανδύα στην τοιχοποιία και επιτυγχάνει την ιδανική αποκατάσταση της επιφάνειάς της.
Ρηγματώσεις σε τοιχοποιίες (ένωση δοκαριού ή κολόνας)
• Διαφορετικής συμπεριφοράς δομικά υλικά όπου τα κοινά υλικά συγκόλλησης αδυνατούν να αποδώσουν την απαιτούμενη πρόσφυση
• Συρρίκνωση και ρηγμάτωση της λάσπης κτισίματος στην τελευταία σειρά τούβλων (σφήνωμα)
Πραγματοποιούμε διάνοιξη σε όλο το μήκος της ρωγμής. Αφαιρούμε το σοβά σε πλάτος 10-20cm. Δημιουργούμε αρμό μεταξύ της τοιχοποιίας και του δοκαριού ή της κολόνας, αφαιρώντας τη σαθρή λάσπη. Τον σφραγίζουμε με D-2 αφρό πολυουρεθάνης. Στη συνέχεια καθαρίζουμε, αφαιρούμε τη σκόνη και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Διαβρέχουμε την προς επισκευή επιφάνεια με διάλυμα νερού και ακρυλικού γαλακτώματος D-20 σε αναλογία 1:3 με νερό. Πριν στεγνώσει το διάλυμα, εφαρμόζουμε τον ινοπλισμένο σοβά βασικής στρώσης D-40 με τη μέθοδο του ‘πεταχτού’. Μετά από 24 ώρες, εφαρμόζουμε ξανά ινοπλισμένο σοβά βασικής στρώσης D-40 (ενισχυμένο με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20) ως υλικό πλήρωσης, σε πάχος που δεν θα υπερβαίνει το πάχος του υφιστάμενου σοβά βασικής στρώσης εγκιβωτίζοντας πλέγμα DUROSTICK DS-1090. Τέλος, μετά από 24 ώρες, εφαρμόζουμε τον εύκαμπτο υδαταπωθητικό σοβά HYDROSTOP PLASTER ELASTIC ή το εύκαμπτο κονίαμα πολλαπλών χρήσεων MEGAFIX της DUROSTICK.
Ρηγμάτωση αρμού σε συμβολή επιφάνειας παρκέτου και κεραμικών πλακιδίων
Έντονες συστολοδιαστολές σε αρμό μεταξύ ανόμοιων υλικών
Απομακρύνουμε τον παλαιό αποσαθρωμένο αρμόστοκο και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το ελαστομερές σφραγιστικό και συγκολλητικό για ξύλινες επιφάνειες DUROWOOD DS POLYMER. Η χρήση EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΦΥΣΙΓΓΑΣ βαρέως τύπου της DUROSTICK θεωρείται αναγκαία για την προώθηση του υλικού.
Αποσαθρωμένοι αρμοί σε τζάκια, φούρνους, μπάρμπεκιου
• Έντονες συστολοδιαστολές
• Μακροχρόνια καταπόνηση των υλικών
Καθαρίζουμε με επιμέλεια καπνιά, λάδια, σκόνες με FAST CLEAN. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε με EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΦΥΣΙΓΓΑΣ της DUROSTICK το πυράντοχο σφραγιστικό (1.200°C) DUROSTICK FIREPROOF. Εναλλακτικά, η χρήση του πυράντοχου σφραγιστικού DUROSTICK D-8 θεωρείται απόλυτα ασφαλής.
Αποκολλήσεις κεραμιδιών και κορφιάδων
• Λάσπη επικόλλησης με χαμηλή δυνατότητα πρόσφυσης
• Η υγρασία που εισχωρεί στη λάσπη επικόλλησης λόγω της απορροφητικότητάς της τη διαβρώνει, ενώ σε συνθήκες παγετού διογκώνεται και δημιουργεί ρηγματώσεις και αποκολλήσεις
Αφαιρούμε τα αποκολλημένα κεραμίδια καθώς και τη λάσπη συγκόλλησης και στη συνέχεια, αφού έχουμε καθαρίσει την επιφάνεια από σκόνες, διαβρέχουμε με νερό. Τοποθετούμε τα καινούρια κεραμίδια και τα κολλάμε με το ινοπλισμένο πολυμερικό κονίαμα τοποθέτησης κορφιάδων PERLAFIX. Τέλος, για να διασφαλίσουμε την πλήρη στεγάνωση του κονιάματος, το επαλείφουμε με το τσιμεντοειδές στεγανωτικό για κορφιάδες D-9. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εύκαμπτο τσιμεντοειδές σφραγιστικό και στεγανωτικό DUROFLEX POWDER (κεραμιδί χρώματος).
Αποκολλήσεις σοβάδων
• Η υγρασία που εισχωρεί στο σοβά λόγω της απορροφητικότητάς του τον διαβρώνει, ενώ σε συνθήκες παγετού, διογκώνεται και δημιουργεί αποκολλήσεις
• Ισχυρές σεισμικές δονήσεις
• Απουσία υαλοπλέγματος
• Μη απομάκρυνση των λαδιών ξυλοτύπων
• Έλλειψη ενίσχυσης του ‘πεταχτού’ σοβά με γαλάκτωμα σε περιπτώσεις εφαρμογής του σε επιφάνειες που δεν έχουν ασταρωθεί
Εξακριβώνουμε έως ποιο σημείο η τοιχοποιία είναι κουφωμένη (αποκολλημένη). Εάν η ζημιά είναι επιφανειακή και έχει πληγεί μόνο ο σοβάς τελικής στρώσης, τότε προχωρούμε σε τοπική επισκευή χρησιμοποιώντας τον ταχύπηκτο επισκευαστικό σοβά D-32. Στεγανοποιούμε την τοιχοποιία στο σύνολό της με το εύκαμπτο κονίαμα WATERPROOF MORTAR για να την προστατεύουμε από την εισχώρηση υγρασίας στο σοβά μελλοντικά. Σε περίπτωση που το πρόβλημα έχει φτάσει σε βάθος τέτοιο που έχει αποκολληθεί ο σοβάς βασικής στρώσης, τότε προχωρούμε στην παρακάτω διαδικασία: Αποξηλώνουμε πλήρως τα κομμάτια που έχουν αποκολληθεί έως ότου φτάσουμε σε σταθερό υπόστρωμα. Εάν το υπόστρωμα είναι μπετόν, ψεκάζουμε με βιοδιασπώμενο καθαριστικό BIOCLEAN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ για να καθαρίσουμε από τυχόν λάδια ξυλοτύπων. Διαβρέχουμε την προς επισκευή επιφάνεια με διάλυμα νερού και ακρυλικού γαλακτώματος D-20 σε αναλογία 2:1. Πριν στεγνώσει το διάλυμα εφαρμόζουμε τον ινοπλισμένο σοβά βασικής στρώσης D-40 με τη μέθοδο του ‘πεταχτού’, ενισχύοντάς το με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20 ή DUROSTOP. Μετά από 24 ώρες, εφαρμόζουμε ξανά ινοπλισμένο σοβά βασικής στρώσης D-40 ως υλικό πλήρωσης. Τέλος, μετά από 24 ώρες, εφαρμόζουμε τον ταχύπηκτο επισκευαστικό σοβά D-32 ή προβαίνουμε σε ολικό σοβάτισμα της επιφάνειας με τον εύκαμπτο υδαταπωθητικό σοβά HYDROSTOP PLASTER ELASTIC ή το MEGAFIX για προστασία και στεγανοποίηση του συνόλου της τοιχοποιίας. Σε περίπτωση που η επισκευή γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο (λάσπη - μαρμαροκονία), απαραίτητο είναι το μείγμα να ενισχυθεί με την οικοδομική βελτιωτική ρητίνη υψηλής συμπύκνωσης DUROMAX. Tριπλασιάζει τις αντοχές και την πρόσφυση του κονιάματος με το υπόστρωμα.
Αποκολλήσεις διακοσμητικών πετρών δαπέδου και τοίχου
• Εισροή υγρασίας από ρηγματωμένους αρμούς.
Η υγρασία που εισχωρεί μέσω των αρμών στη λάσπη επικόλλησης λόγω της απορροφητικότητάς της, τη διαβρώνει. Επιπλέον, σε συνθήκες παγετού διογκώνεται και δημιουργεί αποκολλήσεις.
• Σεισμικές δονήσεις και έντονες συστολοδιαστολές
• Λάσπη επικόλλησης με χαμηλή δυνατότητα πρόσφυσης
• Ανοδική υγρασία, η οποία διαβρώνει τη λάσπη
Για δάπεδα: Αφαιρούμε τις αποκολλημένες πέτρες, καθώς και τη λάσπη εάν είναι ρηγματωμένη. Στεγανοποιούμε με 2 έως 3 επαλείψεις D-1. Για τη συγκόλληση επιλέγουμε DUROSTICK D-5 ή ενισχυμένη λάσπη κτισίματος D-31. Ακολουθεί αρμολόγηση με αρμόστοκο φυσικών πλακών DUROSTICK D-4 ή με τσιμεντοειδή ΧΟΝΔΡΟΚΟΚΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΝ. Για τοίχους: Αφαιρούμε με προσοχή τις αποκολλημένες πέτρες και κολλάμε με ακρυλική κόλλα για διακοσμητικά τούβλα και πέτρες DUROSTICK D-5 ή ενισχυμένη λάσπη κτισίματος D-31. Αρμολογούμε με DUROSTICK D-5 ή αρμόστοκο φυσικών πλακών DUROSTICK D-4. Τελική προστασία στις πέτρινες επιφάνειες επιτυγχάνουμε με τη χρήση του υδαταπωθητικού νανομοριακής τεχνολογίας NANO PROOF CERAMIC DS-270, με το υδατοδιαλυτό, πολυουρεθανικό ματ βερνίκι 2 συστατικών DECOFIN AQUA PU, με το βερνίκι ματ για φυσικές πέτρες VISTA ή με το πολυουρεθανικό ματ βερνίκι 2 συστατικών DECOFIN POLYURETHANE.
Αποκολλήσεις πλακιδίων
Ακατάλληλο υπόστρωμα σε τοίχους:
α) σαθρός σοβάς,
β) βαμμένη επιφάνεια
α) Σαθρός σοβάς: Αφαιρούμε τα αποκολλημένα πλακίδια. Στην περίπτωση που ο σοβάς είναι σαθρός, τον αφαιρούμε έως ότου φτάσουμε σε σταθερό υπόστρωμα. Επισκευάζουμε τοπικά με επισκευαστικό πολυμερικό τσιμεντοκονίαμα DUROFIX ή με επισκευαστικό, ινοπλισμένο, ρητινούχο, θιξοτροπικό κονίαμα DS-244 POWER MORTAR RESIN. Τέλος, τοποθετούμε τα νέα πλακίδια επικολλώντας τα με εύκαμπτη, κόλλα πλακιδίων EXTRA POWER ή GOLD. Ολοκληρώνουμε αρμολογώντας με τον κατάλληλο τύπο τσιμεντοειδούς αρμόστοκου, ανάλογα με το πλάτος του αρμού ή με τον EYKAMΠTO και ΕΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ της DUROSTICK. β) Βαμμένος σοβάς: Αφαιρούμε τα αποκολλημένα πλακίδια. Τρίβουμε τη βαφή με πατόχαρτο Νο60. Καθαρίζουμε τις σκόνες και τοποθετούμε τα νέα πλακίδια επικολλώντας τα με εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων GOLD. Ολοκληρώνουμε αρμολογώντας με τον κατάλληλο τύπο τσιμεντοειδούς αρμόστοκου, ή με τον EYKAMΠTO και ΕΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ της DUROSTICK.
•Ακατάλληλο υπόστρωμα σε δάπεδα: Τσιμεντοκονία που τρίβεται λόγω πρόωρης αφυδάτωσης ή χαμηλής περιεκτικότητας σε τσιμέντο
•Ελαφροβαρής μόνωση που δεν έχει επικαλυφθεί με τσιμεντοκονία και στεγανωτικό υλικό
Ασταρώνουμε με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ώστε να δημιουργήσουμε σταθερή επιφάνεια. Ακολούθως, επαλείφουμε με ινοπλισμένο στεγανωτικό κονίαμα HYDROSTOP FLOOR. Τέλος, τοποθετούμε τα νέα πλακίδια επικολλώντας τα με εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων GOLD. Ολοκληρώνουμε αρμολογώντας με τον κατάλληλο τύπο τσιμεντοειδούς αρμόστοκου, ανάλογα με το πλάτος του αρμού.
Υπόστρωμα ιδιαίτερα χαμηλής απορροφητικότητας (μωσαϊκό, παλαιά πλακίδια, μάρμαρα)
Καθαρίζουμε σχολαστικά τις επιφάνειες πριν τη συγκόλληση με ΟΞΙΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ. Ακολούθως, ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Εναλλακτικά, σε καθαρές και στεγνές επιφάνειες, δημιουργούμε γέφυρα πρόσφυσης και αδρή επιφάνεια με εφαρμογή του χαλαζιακού ασταριού DS-290. Όταν η επιφάνεια στεγνώσει, τοποθετούμε τα νέα πλακίδια επικολλώντας τα με κόλλα πλακιδίων EXTRA POWER ή ELASTIC. Ολοκληρώνουμε αρμολογώντας με τον κατάλληλο τύπο τσιμεντοειδούς αρμόστοκου, ενισχυμένου με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία 1:2 με νερό ή με τον EYKAMΠTO και ΕΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ της DUROSTICK, χωρίς χρήση βελτιωτικών πρόσθετων.
Εισροή υγρασίας από ρηγματωμένους αρμόστοκους πλακιδίων
Εάν οι ρηγματώσεις είναι τριχοειδείς και οι αρμοί σταθεροί, τότε, χρησιμοποιούμε το σιλικονούχο αδιαβροχοποιητικό αρμών πλακιδίων D-16 HYDROSTOP. Σε περίπτωση πιο έντονων ρηγματώσεων, θα πρέπει να αφαιρέσουμε τους αρμόστοκους με μηχανικά μέσα (τροχό) ή με την ΞΥΣΤΡΑ ΑΡΜΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ και να αρμολογήσουμε εκ νέου, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο (ανάλογα με το πλάτος του αρμού) αρμόστοκο, ενισχυμένο με την οικοδομική ρητίνη υψηλής συμπύκνωσης DUROMAX, σε αναλογία 1:3 με νερό, ώστε να δημιουργήσουμε αρμόστοκο με μεγάλη ευκαμψία και υδαταπωθητικότητα. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία αρμών διαστολής ανά 16-20m² και αποστάσεων 5-8mm στη συμβολή πλακιδίων και κάθετων επιφανειών περιμετρικά, θεωρείται απαραίτητη. Επιπλέον, έχουμε την επιλογή αρμολόγησης εκ νέου με τον ΕΥΚΑΜΠΤΟ & EΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ, ο οποίος δεν χρειάζεται ενίσχυση με βελτιωτική ρητίνη.
• Έντονες συστολοδιαστολές
• Σεισμικές δονήσεις
• Λανθασμένη επιλογή τύπου κόλλας
• Εφαρμογή σε θερμοκρασίες άνω των 35°C με παράλληλη έκθεση στον ήλιο
• Παραμονή της απλωμένης κόλλας για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων (δημιουργία πέτσας)
• Απουσία αρμού διαστολής
Σε καθεμιά από τις αναφερθείσες περιπτώσεις, η διαδικασία επισκευής είναι η ίδια. Αφαιρούμε όλα τα σαθρά σημεία με μηχανικά μέσα, έως ότου φτάσουμε σε σταθερό υπόστρωμα. Εφόσον πρόκειται για σοβά σε τοίχο, θα πρέπει να τoν αντικαταστήσουμε τοπικά με επισκευαστικό πολυμερικό τσιμεντοκονίαμα DUROFIX ή με επισκευαστικό, ινοπλισμένο, θιξοτροπικό κονίαμα ταχείας πήξης DS-245 POWER MORTAR RAPID και εάν πρόκειται για δάπεδο, με ινοπλισμένη τσιμεντοκονία D-6. Κατόπιν, αφαιρούμε τις σκόνες και διαβρέχουμε με διάλυμα νερού και ακρυλικού γαλακτώματος D-20 σε αναλογία 2:1. Τέλος, τοποθετούμε τα νέα πλακίδια επικολλώντας τα με εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων GOLD. Ολοκληρώνουμε αρμολογώντας με τον κατάλληλο τύπο τσιμεντοειδούς αρμόστοκου, ανάλογα με το πλάτος του αρμού. Για πρόσθετη ευκαμψία, υδαταπωθητικότητα και ενισχυμένες μηχανικές αντοχές στις εξωτερικές επιφάνειες, προσθέτουμε στον αρμόστοκο ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ σε αναλογία 1:2 με το νερό ή αρμολογούμε με τον ΕΥΚΑΜΠΤΟ και ΕΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ. Για να διασφαλίσουμε πως δεν θα έχουμε επανεμφάνιση των ρηγματώσεων, θα πρέπει να δημιουργήσουμε αρμό διαστολής ανά 16-20m², καθώς και περιμετρικά στη συμβολή πλακιδίων και κάθετης επιφάνειας, τον οποίο σφραγίζουμε με το πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU, αφού προηγηθεί επάλειψη με αστάρι πολυουρεθανικού σφραγιστικού PRIMER-PU και τοποθέτηση κορδονιού DS-265 (εφόσον κρίνεται ‘τεχνικά’ απαραίτητο) ή εσωτερικά με το ελαστομερές σφραγιστικό και συγκολλητικό DS POLYMER 32 αποχρώσεων.
Αποκόλληση ενός ή περισσοτέρων πλακιδίων από τον τοίχο ή το δάπεδο του χώρου που βρίσκεται η επενδυμένη επιφάνεια
• Κακή αρχική συγκόλληση ή χρήση ακατάλληλου υλικού συγκόλλησης.
• Διείσδυση υγρασίας δια μέσω ρηγματωμένων αρμών από δονήσεις ή κραδασμούς ή και αποσάθρωση λόγω παλαιότητας.
Απομάκρυνση της κόλλας από το αποκολλημένο πλακίδιο και το υπόστρωμα με προσοχή ώστε να μην τραυματιστούν οι παρειές του. Επικόλληση με χρήση κόλλας πλακιδίων προδιαγραφών C2ΤE ΑΚΡΥΛΙΚΗ της DUROSTICK. Εάν η απομάκρυνση της παλαιάς κόλλας είναι δύσκολη, εφαρμόζουμε ρευστή κόλλα πλακιδίων Νο37 επάνω στην υπάρχουσα παλαιά κόλλα.
Αποκόλληση πορσελανάτων πλακιδίων, klinker, group 4-5, γρανιτών κλπ. τοποθετημένα σε εξωτερικές επιφάνειες ή ακόμα και σε εσωτερικές επιφάνειες με έντονες συστολοδιαστολές, όπως ενδοδαπέδια θέρμανση
• Η μηδαμινή (από την πλευρά της συγκόλλησης) απορροφητικότητα των συγκεκριμένων τύπων πλακιδίων
• Έντονες συστολοδιαστολές τις οποίες οι κοινές κόλλες αδυνατούν να ακολουθήσουν
• Απουσία αρμού διαστολής
Ξεκινάμε αφαιρώντας τα αποκολλημένα πλακίδια. Στην περίπτωση που ο σοβάς είναι σαθρός, τον αφαιρούμε έως ότου φτάσουμε σε σταθερό υπόστρωμα. Επισκευάζουμε τοπικά με επισκευαστικό πολυμερικό τσιμεντοκονίαμα DUROFIX, με επισκευαστικό, θιξοτροπικό κονίαμα ταχείας πήξης DS-245 POWER MORTAR RAPID ή με επισκευαστικό, ινοπλισμένο, ρητινούχο, θιξοτροπικό κονίαμα DS-244 POWER MORTAR RESIN εάν πρόκειται για τοίχο ή με ινοπλισμένη τσιμεντοκονία D-6 αν πρόκειται για δάπεδο. Τέλος, τοποθετούμε τα νέα πλακίδια επικολλώντας τα με εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων GOLD, EXTRA POWER ή ELASTIC. Ολοκληρώνουμε αρμολογώντας με τον κατάλληλο τύπο τσιμεντοειδούς αρμόστοκου, ανάλογα με το πλάτος του αρμού. Συνιστάται, για ενδοδαπέδια θέρμανση, η προσθήκη ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΣ στο νερό ανάμειξης σε αναλογία 1:1 στους αρμόστοκους καθώς και στις κόλλες πλακιδίων (εκτός της ΕLASTIC). Για να διασφαλίσουμε πως δεν θα έχουμε επανεμφάνιση των αποκολλήσεων, θα πρέπει να δημιουργήσουμε αρμό διαστολής ανά 16-20 m², καθώς και περιμετρικά στη συμβολή πλακιδίων και κάθετης επιφάνειας τον οποίο σφραγίζουμε με το πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU, αφού προηγηθεί επάλειψη με αστάρι πολυουρεθανικού σφραγιστικού PRIMER-PU ή εσωτερικά με το ελαστομερές σφραγιστικό και συγκολλητικό DS POLYMER 32 αποχρώσεων.
Αποκόλληση πλακιδίων σε εξωτερικές επιφάνειες όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται από 30°C και άνω
•Τα πλακίδια και το υπόστρωμα δεν είχαν διαβραχεί με αποτέλεσμα την αφυδάτωση της κόλλας και κατά συνέπεια την αποκόλληση των πλακιδίων
• Απλώθηκε περισσότερη κόλλα από ότι έπρεπε σε σχέση και με τις θερμοκρασιακές συνθήκες που επικρατούσαν με αποτέλεσμα να ‘πετσιάσει
Αφαιρούμε με σπάτουλα και σκεπάρνι τα υπολείμματα της κόλλας από τα πλακίδια και το υπόστρωμα. Διαβρέχουμε το δάπεδο ή τον τοίχο, κολλώντας τα με εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων GOLD ή EXTRA POWER της DUROSTICK. Ολοκληρώνουμε αρμολογώντας με τον κατάλληλο τύπο τσιμεντοειδούς αρμόστοκου, ανάλογα με το πλάτος του αρμού. Για πρόσθετη ευκαμψία, υδαταπωθητικότητα και ενισχυμένες μηχανικές αντοχές προσθέτουμε στον αρμόστοκο ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ σε αναλογία 1:2 με το νερό ή εναλλακτικά, αρμολογούμε με τον ΕΥΚΑΜΠΤΟ και ΕΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ της DUROSTICK, χωρίς χρήση βελτιωτικών πρόσθετων.
Αποκολλήσεις μαρμάρων
Υγρασία - παγετός. Η απορροφητικότητα του αρμόστοκου επιτρέπει στο νερό να εισχωρήσει. Αν η θερμοκρασία πέσει σε χαμηλά επίπεδα, το νερό γίνεται πάγος, με αποτέλεσμα τη διόγκωσή του που μπορεί να φτάσει μέχρι την αποκόλληση του μαρμάρου.
Αποξηλώνουμε τα αποκολλημένα μάρμαρα και τα καθαρίζουμε από υπολείμματα λάσπης. Αφαιρούμε από το υπόστρωμα την υφιστάμενη λάσπη με μηχανικά μέσα, καθαρίζουμε από σκόνες και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Διαβρέχουμε την επιφάνεια και στη συνέχεια τοποθετούμε εκ νέου τα μάρμαρα χρησιμοποιώντας την κόλλα μαρμάρων και γρανιτών D-23. Αρμολογούμε με ΥΠΕΡΛΕΠΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΗ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ της DUROSTICK προσθέτοντας στο νερό ανάμειξης ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 σε αναλογία 1:2 με το νερό ή (αρμολογούμε) με εποξειδικό αρμόστοκο 2 συστατικών DUROPOXY.
•  Απουσία αρμού διαστολής
•  Λάσπη επικόλλησης με χαμηλή δυνατότητα πρόσφυσης
•  Η αρμολόγηση έγινε πιθανώς με λευκό τσιμέντο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τριχοειδή.  Η υγρασία και πιθανόν -εξωτερικά- ο παγετός επέτρεψε τη διόγκωση με συνέπεια την αποκόλληση.
Σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλο εμβαδόν, στη συμβολή της κάθετης με την οριζόντια επιφάνεια, δημιουργούμε αρμό διαστολής που προετοιμάζουμε με αστάρι PRIMER-PU και σφραγίζουμε με ελαστομερές πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU.
Διαρροή που έχει παρατηρηθεί σε μεταλλική δεξαμενή νερού
Προβληματική ένωση ‘ραφής’ δεξαμενής ή οξείδωση που έχει προκαλέσει πόρους στη δεξαμενή
Καθαρίζουμε την επιφάνεια από σκουριά και άλατα. Αναμειγνύουμε με σπάτουλα ίση ποσότητα των συστατικών Α και Β της ΕΠΟΞΕΙΔΙΚHΣ ΚΟΛΛΑΣ 2 ΩΡΩΝ και εφαρμόζουμε στην επιφάνεια. Με λίγο βρέξιμο της σπάτουλας επιτυγχάνουμε λείο φινίρισμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ΕΠΟΞΕΙΔΙΚH ΚΟΛΛΑ 20’ που είναι σε μορφή πλαστελίνης.
Απαίτηση συγκόλλησης μεταλλικών, οικοδομικών ή και ξυλουργικών κατασκευών
Αστοχία - αποκολλήσεις παλαιότερων συγκολλήσεων από διάφορες αιτίες
Καθαρίζουμε τις επιφάνειες και εφαρμόζουμε την πολυουρεθανική υπερκόλλα πολλαπλών εφαρμογών D-90 ή το πανίσχυρο ελαστικό συγκολλητικό MS POLYMER POWER GLUE στη μία από τις δύο επιφάνειες. Φέρνουμε τις επιφάνειες σε επαφή μεταξύ τους και πιέζουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά (για την D-90) και 2 λεπτά (για την MS POLYMER POWER GLUE), αποφεύγοντας οποιαδήποτε μετατόπιση.
Κακή συναρμογή και τάσεις αποκόλλησης ξύλινων μερών, στοιχείων κατασκευής (κάγκελα, πέργκολα, έπιπλα κήπου κ.ά.)
Απορρόφηση υγρασίας και ελλιπής συντήρηση
Τρίβουμε τις προς συγκόλληση επιφάνειες και εφαρμόζουμε την υπερκόλλα για βρεχόμενες ξυλοκατασκευές DS-205 SUPER GLUE. Εντός 10 έως 15 λεπτών σταθεροποιούμε με νταβίδια. Εναλλακτικά, εφαρμόζουμε το πανίσχυρο ελαστικό συγκολλητικό MS POLYMER POWER GLUE.
Αποκόλληση μερών μικρών ξύλινων, ή χάρτινων αντικειμένων ή ταπετσαρίας
• Κακή αρχική συγκόλληση ή χρήση ακατάλληλου υλικού συγκόλλησης.
• Διείσδυση υγρασίας μεταξύ των επικολλημένων μερών.
Καθαρίζουμε τις επιφάνειες προς συγκόλληση και εφαρμόζουμε την κόλλα ξύλου και χάρτου ΗΟΒΒΥ. Φέρνουμε τις επιφάνειες σε επαφή μεταξύ τους 5-10 λεπτά αργότερα και πρεσάρουμε σταθερά.
Αποκόλληση σφράγισης ή ύπαρξη κενού σε συναρμογή επιφανειών σε μπουριά, σόμπες, φλάντζες, καυστήρες και γενικά σε επιφάνειες όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες
• Πολύ υψηλές θερμοκρασίες • Έντονες συστολοδιαστολές • Χρήση ακατάλληλων υλικών για τις συγκεκριμένες εφαρμογές
Η χρήση πυράντοχης σιλικόνης DUROSIL FIRE διασφαλίζει άρρηκτη σφράγιση με αντοχή έως 300°C.
Αποκόλληση μερών επιφανειών από δέρμα, δερματίνη, φελλό, λάστιχο κ.ά.
•Κακή αρχική συγκόλληση ή χρήση ακατάλληλου υλικού συγκόλλησης. •Διείσδυση υγρασίας μεταξύ των επικολλημένων μερών.
Καθαρίζουμε καλά τις προς συγκόλληση επιφάνειες και απομακρύνουμε από αυτές υπολείμματα παλαιάς κόλλας (αν υπάρχουν) με γυαλόχαρτο Νο180. Επαλείφουμε και στις δύο επιφάνειες τη βενζινόκολλα γενικής χρήσης Νο69 και αφήνουμε την κόλλα να ‘τραβήξει’ για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια πιστάρουμε τις δύο επιφάνειες μεταξύ τους.
Εμφάνιση μούχλας σε τοίχους, δοκάρια, ταβάνια και κολόνες
Η εμφάνιση μούχλας σε διάφορα σημεία των κατοικιών οφείλεται κυρίως σε προβλήματα θερμομόνωσης, καθώς και σε υψηλές συγκεντρώσεις υδρατμών που δημιουργούνται σε χώρους με ελλιπή αερισμό. Επίσης, εστίες μούχλας μπορούν να εμφανιστούν και σε επιφάνειες όπου παρατηρείται μόνιμη παρουσία υγρασίας
Στις περιπτώσεις όπου η δυνατότητα συχνού αερισμού του χώρου δεν είναι εφικτή, μπορούμε να τοποθετήσουμε το συλλέκτη υγρασίας WATERTRAP, ώστε να αποφύγουμε τη συγκέντρωση πλεονάζουσας υγρασίας. Kαθαρίζουμε με το ειδικό υγρό καθαρισμού μούχλας D-95 CLEANER και βάφουμε με το ακρυλικό χρώμα για προστασία από μύκητες και μούχλα DUROSTICK ΜΠΑΝΙΟ και ΚΟΥΖΙΝΑ.
Τοίχοι των οποίων η εξωτερική επιφάνεια δεν είναι στεγανοποιημένη, παρουσιάζει τριχοειδείς ρωγμές ή ο σοβάς είναι απορροφητικός
Εφαρμόζουμε το στεγανωτικό ελαστομερές χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC, το WALL PRO NANO PAINT για να διασφαλίσουμε στεγανότητα των τοίχων, ή το υβριδικό, ακρυλικό - πολυουρεθανικό χρώμα DUROPAINT-PU που παρέχει δεκαπλάσια αντοχή στο πλύσιμο από τα συνήθη ακρυλικά χρώματα. Η βαφή, μόνωση και στεγανοποιήση της τοιχοποιίας επιτυγχάνεται με το υψηλής ανακλαστικότητας ενεργειακό χρώμα ΤΗΕRMOELASTIC COLOUR.
Έλλειψη θερμοστεγάνωσης στην ταράτσα
Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να θερμομονώσουμε και να στεγανοποιήσουμε ταυτόχρονα. Η DUROSTICK προτείνει το σύστημα θερμοστεγάνωσης ταρατσών COOL ROOF ή το ελαφροβαρές σύστημα θερμοστεγάνωσης ταρατσών COOL ROOF LIGHT. Αναλυτική περιγραφή στο www.durostick.gr.
Τοιχοποιίες χωρίς θερμομόνωση
Εφαρμόζουμε το ολοκληρωμένο σύστημα θερμοστεγάνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων THERMOSEAL της DUROSTICK. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ: Επικολλούμε τη διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη στην τοιχοποιία με κόλλα θερμομονωτικών πλακών ULTRACOLL THERMO. Κατόπιν, απλώνουμε το ίδιο υλικό και εγκιβωτίζουμε το υαλόπλεγμα θερμοπροσόψεων DS-4160. Τέλος, σοβατίζουμε με τον εύκαμπτο υδαταπωθητικό, λείο ή γραφιάτο σοβά HYDROSTOP PLASTER ELASTIC. Εναλλακτικά προτείνεται η τελική επίχριση της τοιχοποιίας με το σιλικονούχο παστώδη σοβά HYDROSTOP SILICONE PLASTER, αφού προηγηθεί αστάρωμά της με HYDROSTOP SILICONE PRIMER. Αναλυτική περιγραφή στο www.durostick.gr.
Εμφάνιση μούχλας σε ντουλάπες και ντουλάπια κουζίνας
Ελλιπής αερισμός των χώρων
Kαθαρίζουμε με το ειδικό υγρό καθαρισμού μούχλας D-95 CLEANER και τοποθετούμε συλλέκτη υγρασίας WATERTRAP της DUROSTICK.
Εισροή υγρασίας εξωτερικά προερχόμενης. Σύνηθες φαινόμενο από απουσία εφαρμογής (επάλειψης) τσιμεντοειδούς στεγανωτικού και παράλληλης αποστράγγισης.
Στεγανοποιούμε εσωτερικά τον τοίχο με επαλειφόμενο τσιμεντοειδές στεγανωτικό D-1 ή HYDROSTOP WATERTANK της DUROSTICK σε τρείς επιστρώσεις, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το σοβά και αφήσουμε την επιφάνεια να στεγνώσει. Σοβατίζουμε τη στεγανοποιημένη επιφάνεια με υδαταπωθητικό σοβά μιας στρώσης D-42 ONE COAT της DUROSTICK. Aσταρώνουμε τη σοβατισμένη επιφάνεια με το μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX και βάφουμε με το πλαστικό χρώμα πολυτελείας SUPER της DUROSTICK.
Εμφάνιση μούχλας στις σφραγίσεις μεταξύ πλακιδίων και ειδών υγιεινής (μπανιέρα, νιπτήρας, λεκάνη)
•Το υπάρχον σφραγιστικό άρχισε να αποκολλάται.
•Έχει γίνει εισχώρηση υγρασίας κάτω από το σφραγιστικό που έχει χρησιμοποιηθεί.
Αφαιρούμε το παλαιό σφραγιστικό που πρόκειται να αντικαταστήσουμε, καθαρίζουμε επιμελώς τις επιφάνειες εφαρμογής με νερό και οινόπνευμα ή υγρό καθαρισμού μούχλας D-95 CLEANER. Aφήνουμε να στεγνώσουν και σφραγίζουμε με την Ανθεκτική στη μούχλα ΣΙΛΙΚΟΝΗ της DUROSTICK, επιλέγοντας διάφανη ή λευκή απόχρωση.
Εμφάνιση σκουριάς σε μεταλλικές επιφάνειες (πόρτες, παράθυρα, καγκελόπορτες)
• Γήρανση της βαφής σε συνδυασμό με δυσμενείς καιρικές συνθήκες
• Αστοχία στην προετοιμασία βαφής
• Έλλειψη αντιδιαβρωτικής προστασίας
• Κακής ποιότητας βαφή
Αφαιρούμε με σμυριδόπανο τα σημεία όπου έχει εμφανιστεί η σκουριά, έως ότου να φανεί μέταλλο και τρίβουμε ελαφρώς (αποχαρτάρουμε) τα υπόλοιπα σημεία της επιφάνειας. Εναλλακτικά, για την αφαίρεση της σκουριάς, προτείνεται η χρήση του RUST REMOVER. Εφαρμόζουμε ΜΙΝΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ή ΑΣΤΑΡΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ της DUROSTICK στα σημεία από όπου αφαιρέσαμε τη σκουριά και έπειτα ριπολίνη πολυτελείας DUROLUX ή ριπολίνη νερού DUROLUX AQUA.
Διαρροές σε μεταλλικές δεξαμενές ή ρεζερβουάρ
Αστοχία κατά τη συγκόλληση των μεταλλικών μερών στα σημεία συναρμογής
Εφαρμόζουμε στα σημεία των διαρροών με ΓΟΜΑΛΑΚΑ.
Εξωτερικές επιφάνειες: Ασπρίλες στο σοβά με τη μορφή σκόνης ή χιονιού
Άλατα του σοβά τα οποία ενεργοποιούνται είτε λόγω συσσωρευμένης υγρασίας στο εσωτερικό του τοίχου είτε λόγω υγρασίας που εισχωρεί από τριχοειδείς ρωγμές
Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επισκευή, θα πρέπει να αφήσουμε την επιφάνεια να στεγνώσει. Κατόπιν, τρίβουμε με πατόχαρτο Νο60 για να αφαιρεθούν τα σαθρά σημεία και ξεσκονίζουμε επιμελώς. Iδανικά στεγανοποιούμε την τοιχοποιία με το εύκαμπτο κονίαμα WATERPROOF MORTAR για να προστατεύσουμε την τοιχοποιία από την εισχώρηση υγρασίας μελλοντικά. Ασταρώνουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX και εφαρμόζουμε 2 επιστρώσεις ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, ελαστομερές στεγανωτικό χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC ή ακρυλικό 100% ΤΣΙΜΕΝΤΟΧΡΩΜΑ. Εναλλακτικά, εφαρμόζουμε 2 επιστρώσεις υβριδικό, ακρυλικό - πολυουρεθανικό χρώμα DUROPAINT-PU που παρέχει δεκαπλάσια αντοχή στο πλύσιμο από τα συνήθη ακρυλικά χρώματα.
Μαύρες κηλίδες και μούχλα σε χαμηλά σημεία εξωτερικής τοιχοποιίας
• Αυξημένο ποσοστό υγρασίας • Ιδιαίτερα απορροφητικές αδρές επιφάνειες (relief, μυκονιάτικο, γραφιάτο), οι οποίες δημιουργούν σε συνδυασμό με την υγρασία, μούχλα και μαύρες κηλίδες • Επιφάνειες που δεν τις βλέπει ο ήλιος και βρίσκονται κοντά σε κήπους
Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επισκευή, θα πρέπει να εξετάσουμε για ποιο λόγο συσσωρεύεται η υγρασία και να επέμβουμε. Έπειτα, καθαρίζουμε την επιφάνεια με το ειδικό υγρό καθαρισμού μούχλας D-95 CLEANER. Εφόσον ο σοβάς δεν έχει αποσαθρωθεί, ασταρώνουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX και εφαρμόζουμε 2 επιστρώσεις ακρυλικό 100% ΤΣΙΜΕΝΤΟΧΡΩΜΑ της DUROSTICK.
Ξεφλουδίσματα χρώματος σε εξωτερικές επιφάνειες
• Η επιφάνεια δεν είχε ασταρωθεί • Κρυσταλλοποίηση (‘τζάμωμα’) της επιφάνειας λόγω εφαρμογής αναραίωτου ή λίγο αραιωμένου ασταριού • Βαφή του σοβά πριν την πάροδο 30 ημερών από την εφαρμογή του, με αποτέλεσμα την υπερβολική έκκριση αλκαλίων • Δεν είχαν αφαιρεθεί από την επιφάνεια σκόνες, λάδια ξυλότυπων ή σαθρά
Απομακρύνουμε τα ξεφλουδισμένα σημεία με τη βοήθεια πατόχαρτου ή σπάτουλας. Στοκάρουμε, εφόσον χρειάζεται, με ρητινούχο τσιμεντόστοκο GRANULAR ή GRANULAR ULTRA (ανάλογα με τις ατέλειες και το πόσο λείο φινίρισμα επιθυμούμε). Ασταρώνουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Κατόπιν, εφαρμόζουμε 2 επιστρώσεις ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, στεγανωτικό ελαστομερές χρώμα D-80 HYDROSTOP ΕLASTIC ή αυτοκαθαριζόμενο σιλικονούχο χρώμα WALL PRO NANO PAINT. Εναλλακτικά, εφαρμόζουμε 2 επιστρώσεις υβριδικό, ακρυλικό - πολυουρεθανικό χρώμα DUROPAINT-PU που παρέχει δεκαπλάσια αντοχή στο πλύσιμο από τα συνήθη ακρυλικά χρώματα. Η κάλυψη σε δυο στρώσεις με το θερμοκεραμικό ενεργειακό χρώμα THERMOELASTIC COLOUR παρέχει πρόσθετη μόνωση, βελτιώνοντας το μικροκλίμα των εσωτερικών χώρων χειμώνα- καλοκαίρι (πιστοποιημένο ‘Ψυχρό’ χρώμα).
Σκασίματα χρώματος σε εξωτερικές επιφάνειες
• Υπερβολικά αραιωμένο χρώμα • Η επιφάνεια δεν είχε ασταρωθεί
Προετοιμάζουμε, στοκάρουμε, ασταρώνουμε και βάφουμε όπως στην προηγούμενη ενότητα ‘Ξεφλουδίσματα χρώματος σε εξωτερικές επιφάνειες’, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης και αραίωσης που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων.
• Εφαρμογή του χρώματος σε μη ενδεδειγμένα πάχη • Εφαρμογή του χρώματος σε επιφάνειες όπου το αστάρι δεν είχε αραιωθεί • Προβληματικό υπόστρωμα σοβά ή στόκου σπατουλαρίσματος • Εφαρμογή χρώματος σε επιφάνεια όπου δεν είχε γίνει σωστή προετοιμασία
Τρίβουμε την επιφάνεια με πατόχαρτο Νο80 έως ότου αφαιρεθεί το χρώμα. Στη συνέχεια, αποκαθιστούμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα στο υπόστρωμα και στεγανοποιούμε με WATERPROOF MORTAR, δημιουργώντας σταθερό και στεγανό υπόστρωμα για την τελική διακοσμητική βαφή. Ασταρώνουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ και επαναβάφουμε την επιφάνεια με το ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ της DUROSTICK ή με το ελαστομερές στεγανωτικό χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC.
Φουσκάλες χρώματος σε εξωτερικές επιφάνειες
• Εφαρμογή σε υψηλές θερμοκρασίες άνω των 35°C • Υγρασία που εξέρχεται από την τοιχοποιία • Εφαρμογή του χρώματος σε συνθήκες ιδιαίτερα αυξημένης υγρασίας
Απομακρύνουμε τα σημεία με τη βοήθεια πατόχαρτου και σπάτουλας. Στοκάρουμε, εφόσον χρειάζεται, με ρητινούχο τσιμεντόστοκο GRANULAR ή GRANULAR ULTRA (ανάλογα με τις ατέλειες και το πόσο λείο φινίρισμα επιθυμούμε). Ασταρώνουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε 2 επιστρώσεις ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ή ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ 100%.
Ανομοιογενής απόδοση της απόχρωσης του χρώματος
• Διαφορετική κατά τόπους απορροφητικότητα του υποστρώματος • Απουσία ασταρώματος ή μη επιμελημένο αστάρωμα • Υπερβολική αραίωση του χρώματος
Απαραίτητη προετοιμασία του υποστρώματος με το κατάλληλο αστάρι. Επιλογή 3ών ασταριών της DUROSTICK: ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ, μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ 100%. Η αραίωση να κυμαίνεται από 5 έως 8%, ανάλογα με το πάχος του χρώματος. Σε εσωτερικές επιφάνειες επαναβάφουμε με πλαστικό χρώμα EXTRA ενώ σε εξωτερικές με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ 100%.
Απομάκρυνση του χρώματος με μορφή σκόνης (κιμωλίαση)
• Υπερβολική αραίωση χρώματος • Απορρόφηση της υγρασίας σε χρώματα μειωμένης αντοχής • Γήρανση του χρώματος λόγω φυσιολογικής φθοράς
Απομακρύνουμε από την επιφάνεια τα σαθρά σημεία με τριβείο και πατόχαρτο Νο60. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με καθαρό νερό για να φύγουν τα διαλυμένα άλατα. Αφού στεγνώσουν οι επιφάνειες, ιδανικά, εφαρμόζουμε το εύκαμπτο κονίαμα στεγανοποίησης τοιχοποιίας WATERPROOF MORTAR. Ασταρώνουμε με σταθεροποιητικό ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Ακολούθως, εφαρμόζουμε 2-3 επιστρώσεις ακρυλικού χρώματος 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ή ακρυλικού - πολυουρεθανικού χρώματος DUROPAINT-PU.
Αφαίρεση χρώματος κατά τον καθαρισμό της εσωτερικής τοιχοποιίας
• Χρήση χρώματος χαμηλής αντοχής σε πλυστικότητα • Εφαρμογή του χρώματος σε ακατάλληλες συνθήκες • Χρήση ιδιαίτερα ισχυρού καθαριστικού προϊόντος • Καθαρισμός της επιφάνειας πριν το πλήρες στέγνωμα του χρώματος
Τρίβουμε ελαφρώς την επιφάνεια και απομακρύνουμε τις σκόνες. Στη συνέχεια, ασταρώνουμε με το μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX και εφαρμόζουμε το εξαιρετικής πλυστικότητας πλαστικό χρώμα πολυτελείας SUPER σε 2 επιστρώσεις ή το οικολογικό πλαστικό χρώμα SUPER ECO.
Το χρώμα δεν καλύπτει κιτρινισμένες ή καπνισμένες επιφάνειες
Αδυναμία πρόσφυσης του χρώματος σε λιπαρές ή καπνισμένες επιφάνειες
Καθαρίζουμε την επιφάνεια με βιοδιασπώμενο καθαριστικό τοίχων BIOCLEAN για ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΑ. Αν οι ρύποι είναι επίμονοι και δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν, τότε απομονώνουμε τους λεκέδες με ΑΣΤΑΡΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ. Τέλος, εφαρμόζουμε το εξαιρετικής πλυστικότητας πλαστικό χρώμα πολυτελείας SUPER ή το ακρυλικό χρώμα ΜΠΑΝΙΟ και ΚΟΥΖΙΝΑ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το οικολογικό πλαστικό χρώμα SUPER ECO.
Εμφάνιση κρατήρων στην επιφάνεια του χρώματος
• Έντονη ανατάραξη ή ανάδευση που δημιουργεί φυσαλίδες • Εφαρμογή χρώματος σε ιδιαίτερα πορώδη επιφάνεια, η οποία δεν έχει προηγουμένως ασταρωθεί • Εφαρμογή του χρώματος σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες
Τρίβουμε την επιφάνεια με πατόχαρτο Νο80, έως ότου αφαιρεθεί το χρώμα. Στη συνέχεια, αποκαθιστούμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα στο υπόστρωμα και ασταρώνουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή με ΑQUAFIX. Ακολούθως, επαναβάφουμε την επιφάνεια με ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ή με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ 100%.
Δύσκολοι λεκέδες σε αγυάλιστα μάρμαρα
Δύσκολοι λεκέδες σε αγυάλιστα μάρμαρα
Λεκέδες από πότισμα γλαστρών, ρύποι από κατοικίδια, καυσαέρια, σκουριές από κάγκελα, καπνιά, λάδι, λίπη, κρασί, μελάνι και αναψυκτικά, καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα, με καθαριστικό αγυάλιστων μαρμάρων D-21. Για να διασφαλίσουμε πως δεν θα ξαναλεκιάσουν, χρησιμοποιούμε το αδιαβροχοποιητικό και ελαιοαπωθητικό μαρμάρων και γρανιτών D-22 ή το υδατοαπωθητικό και ελαιοαπωθητικό προϊόν νανοτεχνολογίας ΝΑΝΟ PROOF MARMO DS-275. Ολοκληρώνουμε χρησιμοποιώντας την αυτογυάλιστη παρκετίνη D-25, ώστε να δώσουμε στα μάρμαρα τη χαμένη τους λάμψη.
Δύσκολοι λεκέδες σε γυαλισμένα μάρμαρα
Δύσκολοι λεκέδες σε γυαλισμένα μάρμαρα
Λεκέδες από κρασί, αναψυκτικά, μαρκαδόρο, ρύποι από κατοικίδια και καυσαέρια, καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα χωρίς να επηρεάζεται η γυαλάδα του μαρμάρου, με BIOCLEAN βιοδιασπώμενο καθαριστικό γυαλισμένων μαρμάρων. Η χρήση εξωτερικά του ελαιοαπωθητικού D-22 ή εσωτερικά του υδατοαπωθητικού και ελαιοαπωθητικού NANO PROOF MARMO DS-275 διασφαλίζουν τη μη απορρόφηση ρύπων. Η εφαρμογή της παρκετίνης D-25 διατηρεί την αρχική γυαλάδα των μαρμάρων.
Δύσκολοι λεκέδες σε πλακίδια
Δύσκολοι λεκέδες σε πλακίδια
Λεκέδες από οικοδομικά κατάλοιπα, ασβέστη, κρασί, λάδι, καφέ, αναψυκτικά, ποτά, σκουριά, κατάλοιπα από γλάστρες, λασποβροχή, καθαρίζονται στη στιγμή με ελάχιστο τρίψιμο, με OΞΙΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ της DUROSTICK. Το ίδιο καθαριστικό, χωρίς αραίωση, αφαιρεί με ευκολία πλαστικά και ακρυλικά χρώματα. Η χρήση του συνιστάται 20 ημέρες τουλάχιστον μετά την αρμολόγηση.
Δύσκολοι λεκέδες σε πέτρες
Δύσκολοι λεκέδες σε πέτρες
Λεκέδες από οικοδομικά κατάλοιπα, ασβέστη, κρασί, λάδι, καφέ, αναψυκτικά, ποτά, πλαστικά και ακρυλικά χρώματα, σκουριά, λασποβροχή και κατάλοιπα από γλάστρες καθαρίζονται στη στιγμή, με ελάχιστο τρίψιμο με καθαριστικό φυσικών πετρών D-7 της DUROSTICK. Η χρήση του συνιστάται 28 ημέρες μετά την αρμολόγηση.
Δύσκολοι λεκέδες σε μπανιέρες, νιπτήρες, ντουζιέρες, κεραμικές εστίες, φίλτρα απορροφητήρων
Δύσκολοι λεκέδες σε μπανιέρες, νιπτήρες, ντουζιέρες, κεραμικές εστίες, φίλτρα απορροφητήρων
Οι λεκέδες αυτοί καθαρίζονται εύκολα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς τρίψιμο με QUICK CLEANER της DUROSTICK. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Δύσκολοι λεκέδες σε κεραμίδια
Δύσκολοι λεκέδες σε κεραμίδια
Μαυρίλες, μούχλα, βρύα και λειχήνες καθαρίζονται με ελάχιστο τρίψιμο χρησιμοποιώντας το καθαριστικό μούχλας D-95 CLEANER ή με D-7 της DUROSTICK καθαριστικό φυσικών πετρών. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Μετά τον καθαρισμό τους, τα μη αδιαβροχοποιημένα με παλιά αδιαβροχοποίηση κεραμίδια, αδιαβροχοποιούνται με το στεγανωτικό κεραμιδιών D-59 ή με το NANO PROOF CERAMIC DS-270.
Δύσκολοι λεκέδες σε βαμμένους τοίχους και ταβάνια
Δύσκολοι λεκέδες σε βαμμένους τοίχους και ταβάνια.
Ρύποι από νικοτίνη, καπνιά και καυσαέρια καθαρίζονται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα, με βιοδιασπώμενο καθαριστικό BIOCLEAN για ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΑ. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η συχνή επαναβαφή.
Δύσκολοι λεκέδες σε ανοξείδωτες επιφάνειες
Δύσκολοι λεκέδες σε ανοξείδωτες επιφάνειες
Άλατα νερού, υπολείμματα σαπουνιού, σκουριά και πουρί απομακρύνονται με ένα μόνο ψέκασμα με αφαιρετικό αλάτων SALT FREE σε ελάχιστα λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Δύσκολοι λεκέδες σε τζάμια & έπιπλα
Δύσκολοι λεκέδες σε τζάμια και έπιπλα
Σκόνες, δαχτυλιές, λίπη και θαμπάδες απομακρύνονται εύκολα με το βιοδιασπώμενο καθαριστικό BIOCLEAN για ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ, χωρίς να επηρεάζουν τη λάκα.
Δύσκολοι λεκέδες στα χέρια
Δύσκολοι λεκέδες στα χέρια
Γράσο, λίπη, μελάνι, μουτζούρες, χρώματα, πίσσα, σκουριές κ.ά. αφαιρούνται εύκολα από τα χέρια με BIOCLEAN βιοδιασπώμενη ΚΡΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΧΕΡΙΩΝ. Ξεπλένουμε με νερό.
Βρωμιές από γράσο, λάδια, μουτζούρες
Βρωμιές από γράσο, λάδια, μουτζούρες
Οι μουτζούρες από λερωμένα χέρια που έχουν ακουμπήσει στον τοίχο ή γράσα και λάδια που έχουν πέσει στο δάπεδο ή σε άλλη επιφάνεια καθαρίζονται εύκολα με βιοδιασπώμενο καθαριστικό BIOCLEAN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Βρωμιές από λιπαρούς και άλλους λεκέδες στην κουζίνα, στο μπάνιο και αλλού
Βρωμιές από λιπαρούς και άλλους λεκέδες στην κουζίνα, στο μπάνιο και αλλού
Ψεκάζουμε με το βιοδιασπώμενο καθαριστικό BIOCLEAN για ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ, κατάλληλο για φούρνους κουζίνας, πάγκους, είδη υγιεινής κ.ά. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Ασημικά και ανοξείδωτα που έχουν χάσει τη λάμψη τους
Ασημικά και ανοξείδωτα που έχουν χάσει τη λάμψη τους
Απλώνουμε στην επιφάνεια προς καθαρισμό το DUROSTICK D-61. Στη συνέχεια, τρίβουμε ελαφρά με βρεγμένο πανί και γυαλίζουμε.
Λεκέδες από απορρίμματα γλάρων, πουλιών, υπολείμματα από το ψάρεμα, αφαίρεση αλάτων σε πολυεστερικά και φουσκωτά σκάφη
Λεκέδες από απορρίμματα γλάρων, πουλιών, υπολείμματα από το ψάρεμα, αφαίρεση αλάτων σε πολυεστερικά και φουσκωτά σκάφη
Ψεκάζουμε με το καθαριστικό BIOCLEAN BOAT CLEANER, αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά τρίβοντας ελαφρά με ένα σφουγγάρι. Ακολουθεί ξέπλυμα με άφθονο νερό.
Λεκέδες στα πυρότουβλα του τζακιού ή του μπάρμπεκιου. Λερωμένες ψησταριές και σχάρες
•Λεκέδες στα πυρότουβλα του τζακιού ή του μπάρμπεκιου
•Λερωμένες ψησταριές και σχάρες
Ψεκάζουμε με το καθαριστικό FAST CLEAN απευθείας τις εστίες των λεκέδων και των υπολειμμάτων στις σχάρες, αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Λεκέδες από graffiti
Λεκέδες από graffiti
Ψεκάζουμε τη λερωμένη επιφάνεια με το ειδικό για το σκοπό αυτό D-19 GRAFFITI REMOVER επιτυγχάνοντας σωστό καθαρισμό. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Αποφεύγουμε τη χρήση του σε βαμμένες μεταλλικές ή ξύλινες επιφάνειες (αυτοκίνητα, πόρτες κλπ.).
Υπολείμματα κόλλας από ταινίες σε είδη υγιεινής, αλουμινένιες ή εμαγιέ επιφάνειες
Υπολείμματα κόλλας από ταινίες σε είδη υγιεινής, αλουμινένιες ή εμαγιέ επιφάνειες
Ψεκάζουμε με το καθαριστικό υπολειμμάτων από αυτοκόλλητες ταινίες DS-210. Αφήνουμε να δράσει για 4-5 λεπτά και καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί.
Υπολείμματα από πίσσα ή και ρετσίνι στο αμάξωμα του αυτοκινήτου μας
Υπολλείματα από πίσσα ή και ρετσίνι στο αμάξωμα του αυτοκινήτου μας
Ψεκάζουμε στο σημείο που υπάρχουν τα υπολείμματα με το ειδικό SPRAY ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΙΣΣΑΣ και ΡΕΤΣΙΝΙΟΥ της DUROSTICK. Σκουπίζουμε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με βρεγμένο σφουγγάρι και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Δεν επηρεάζει το χρώμα του αυτοκινήτου.
Δύσκολοι λεκέδες από ρύπους και έντομα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου
Δύσκολοι λεκέδες από ρύπους και έντομα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου
Αδειάζουμε μία συσκευασία AUTO WIPE στο δοχείο υγρού των υαλοκαθαριστήρων του αυτοκινήτου. Κολλημένα έντομα από το παρμπρίζ, τα φώτα, τη μάσκα, αλλά και τον προφυλακτήρα των αυτοκίνητων αφαιρούνται άμεσα με το βιοδιασπώμενο καθαριστικό για περιττώματα πουλιών και έντομα BIOCLEAN D-63.
Δύσκολοι λεκέδες σε ύφασμα, μοκέτα, χαλί ή στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου
Δύσκολοι λεκέδες σε ύφασμα, μοκέτα, χαλί ή στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου
Ψεκάζουμε με τον αφρό καθαρισμού DUROFOAM CLEANER. Αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά και τρίβουμε με βρεγμένο σφουγγάρι. Μετά τον καθαρισμό μπορούμε να αδιαβροχοποιήσουμε τις επιφάνειες με το NANO PROOF FABRIC DS-300.
Το ταμπλό του αυτοκινήτου (με επένδυση από δέρμα ή δερματίνη, ή πλαστικό) έχει βρωμίσει και έχει χάσει τη γυαλάδα του
Το ταμπλό του αυτοκινήτου (με επένδυση από δέρμα ή δερματίνη, ή πλαστικό) έχει βρωμίσει και έχει χάσει τη γυαλάδα του
Καθαρίζουμε με ένα πανί από σκόνες και ψεκάζουμε με το DUROFLASH της DUROSTICK. Όταν αυτό στεγνώσει δίνει λάμψη και την αίσθηση του ‘καινούργιου’.
Θαμπά, κιτρινισμένα φανάρια αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Θαμπά, κιτρινισμένα φανάρια αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Αφαιρούμε από την επιφάνεια υπολείμματα σκόνης και βρωμιάς με μαλακό βρεγμένο πανί. Τοποθετούμε την ΚΡΕΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑΜΠΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ σε καθαρό και μαλακό πανί και καθαρίζουμε με κυκλικές επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Ξεπλένουμε με νερό, σκουπίζουμε με στεγνό πανί.
Ξεμπλοκάρισμα μεταλλικών επιφανειών (βίδες, κλειδαριές, μπουλόνια κ.ά.) από σκουριά και μελλοντική προστασία τους από αυτή
Ξεμπλοκάρισμα μεταλλικών επιφανειών (βίδες, κλειδαριές, μπουλόνια κ.ά.) από σκουριά και μελλοντική προστασία τους από αυτή.
Ψεκάζουμε τη σκουριασμένη επιφάνεια με RUST FREE για να διευκολύνουμε την απομάκρυνση της σκουριάς και την καλή λειτουργία τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το τζάκι καπνίζει και δεν ‘τραβάει’ σωστά
Το τζάκι καπνίζει και δεν ‘τραβάει’ σωστά
Αφού ανάψουμε το τζάκι για μία ώρα τουλάχιστον ρίχνουμε στη φωτιά το DUROCLEAN. Σε λίγο χρόνο τα υπολείμματα της καπνιάς αποκολλούνται από τα εσωτερικά τοιχώματα της καμινάδας και πέφτουν στη φωτιά.
Καθαρισμός φίλτρων air condition για την απομάκρυνση αλλεργιογόνων ουσιών
Καθαρισμός φίλτρων air condition για την απομάκρυνση αλλεργιογόνων ουσιών
Ψεκάζουμε με το καθαριστικό BIOCLEAN Air Condition απευθείας στις κυψέλες και στο φίλτρο του κλιματιστικού μας, επιτυγχάνοντας τον πλήρη και σωστό καθαρισμό του με τον πλέον οικονομικό τρόπο. Ο συχνός καθαρισμός διατηρεί τον αέρα καθαρό. Απαλλάσσει τα φίλτρα του air condition από συσσωρευμένους ρύπους, σκόνη, ακάρεα και καπνιά από τσιγάρα.
Βουλωμένες σωληνώσεις σε μπανιέρα, νεροχύτη, νιπτήρα
Βουλωμένες σωληνώσεις σε μπανιέρα, νεροχύτη, νιπτήρα
Ρίχνουμε το αποφρακτικό D-14 με μεγάλη προσοχή αφαιρώντας τη σχάρα (αν δεν είναι ανοξείδωτη) ή τη βαλβίδα στο κέντρο της οπής. Αφήνουμε να δράσει για 3-5 λεπτά και μετά αφήνουμε να τρέξει άφθονο νερό. Προσοχή! Δεν ρίχνουμε ποτέ το προϊόν απευθείας σε νερό! Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος.
Ο βόθρος γεμίζει πολύ γρήγορα (δεν απορροφά σωστά)
Ο βόθρος γεμίζει πολύ γρήγορα (δεν απορροφά σωστά)
Ρίχνουμε το καθαριστικό D-15 απευθείας στο βόθρο. Μετά την πάροδο 5 ημερών η στάθμη του θα κατεβεί καθώς το D-15 αφαιρεί το πουρί από τα τοιχώματά του.