Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, για την προστασία, τη διακόσμηση, τη σφράγιση, τη συγκόλληση, τον καθαρισμό και τη θεραπεία των ξύλινων επιφανειών. Όλα για το ξύλο!

2 Το ξύλο είναι αγαπητό στους ανθρώπους, γιατί αδιόρατα μας συνδέει με τη φύση. Αισθητικά ασυναγώνιστο, εκπέμπει ‘ζεστασιά’ και κλασική πολυτέλεια. Η παρουσία του σε έπιπλα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, πόρτες, παράθυρα, διακοσμήσεις και πλήθος αντικειμένων, είναι αισθητή σε κάθε σπίτι. Η φροντίδα για την προστασία και τη διατήρηση των ξύλινων επιφανειών, είναι η ευχάριστη ‘υποχρέωσή’ μας, για να χαιρόμαστε την ξεχωριστή παρουσία τους για πολλά χρόνια.

3 Στην DUROSTICK αγαπάμε το ξύλο! Γι’ αυτό έχουμε φροντίσει και παράγουμε εύχρηστα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας για την προστασία και τη διακόσμηση των αγαπημένων μας ξύλινων επιφανειών.

4 Λίγα λόγια για το ξύλο Το ξύλο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. ‘Αναπνέει, έχει χυμούς και είναι ευαίσθητο’. Μπορεί να είναι σκληρό όπως το τικ, η δρυς, το εξωτικό ιρόκο, ή μαλακό όπως είναι το πεύκο ή το έλατο. Θα σας χαρίσει την ομορφιά του για πολλά χρόνια υπό την προϋπόθεση να του ανταποδώσετε φροντίδα. Υγρασία και νερό Είτε εσωτερική είτε εξωτερική, η υγρασία δεν αρέσει στο ξύλο. Η βιομηχανικά επεξεργασμένη ξυλεία, πριν διατεθεί προς πώληση έχει υποστεί ξήρανση. Ωστόσο, μπορεί, τόσο οι συνθήκες αποθήκευσης όσο και η εκ των υστέρων έκθεση των ξύλινων επιφανειών στην υγρασία να πλήξουν την ‘υγεία’ τους. Σε κάθε περίπτωση, η υγρασία στο σώμα του ξύλου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 20%. Έντονη ηλιοφάνεια Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), επηρεάζει αρνητικά τις ξύλινες επιφάνειες, δημιουργώντας αρχικά ‘ρυτίδες’ και στη συνέχεια αυλακώσεις στην επιφάνεια και το σώμα του ξύλου.

5 Ανύπαρκτη ή ελλιπής προστασία Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η κύρια αιτία της παρουσίας προβλημάτων στις ξύλινες επιφάνειες. • Μύκητες, με τη μορφή μούχλας ή κυάνωσης (μπλε κηλίδες). Αδυνατίζουν τις φυσικές αντοχές του ξύλου και το οδηγούν στη σήψη. • Ξυλοφάγα έντομα όπως είναι το σαράκι και οι τερμίτες. Επιτίθενται σε απροστάτευτα ξύλα και κυριολεκτικά τα αποσυνθέτουν. • Γκριζάρισμα. Το αποτέλεσμα της διαρκούς έκθεσης των ξύλινων επιφανειών στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι η αλλαγή της φυσικής τους εικόνας. Αργά και σταθερά αφυδατώνονται, γκριζάρουν και η επιφάνειά τους γίνεται αδρή. Αν δεν προστατευτούν, η καταστροφή τους είναι θέμα χρόνου. Στην DUROSTICK παράγουμε σειρές εξειδικευμένων προϊόντων κορυφαίας ποιότητας, για την προστασία, τη διακόσμηση, τη σφράγιση, τη συγκόλληση, τον καθαρισμό και τη θεραπεία των ξύλινων επιφανειών. Προϊόντα προσανατολισμένα να ανταπεξέρχονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του περιβάλλοντος στον τόπο μας.

6 Ας πιάσουμε δουλειά Τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ιδιώτες που ‘πιάνουν’ τα χέρια τους, ακολουθούν τα παρακάτω στάδια για τη φροντίδα των ξύλινων επιφανειών. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία Σπάτουλες για τα στοκαρίσματα, γυαλόχαρτα για τα τριψίματα, πινέλα, ρολά, σκαφάκια, χαρτοταινίες, χαρτί ή πλαστικό για την κάλυψη και προστασία της γύρω περιοχής, είναι τα συνήθη στη διαδικασία του βαψίματος. Πρωταγωνιστής όλων, όταν πρόκειται για τη βαφή ξύλων, είναι φυσικά τα πινέλα. Τα καλά πινέλα ξεχωρίζουν από την περιποιημένη εικόνα τους και τη συμπαγή όψη των τριχών τους. Διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις και σχήματα και οι τρίχες τους μπορεί να είναι φυσικές, συνθετικές ή και μικτές. Βερνίκια και ριπολίνες νερού ή διαλύτου, εφαρμόζονται συνήθως με πινέλα με φυσικές τρίχες. Τα καινούρια σας πινέλα πλύνετέ τα πριν τη χρήση με χλιαρό νερό. Κατά τη χρήση, βυθίστε το πινέλο έως τη μέση των τριχών του και φροντίστε το χρώμα ή το βερνίκι να μην ‘τρέχει’ στη λαβή. 1

7 Βάφετε προς την κατεύθυνση των ‘νερών’ του ξύλου και συνεχόμενα, ώστε η βαφή να γίνεται νωπό σε νωπό (wet on wet) για να διασφαλίζεται η ομοιογένεια της βαφής, χωρίς ματίσεις. Αν τα διαλείμματά σας είναι μεγάλα, καθαρίζετε τα πινέλα για να μην χαλάσουν. Εναλλακτικά, τυλίξτε τα με μια πλαστική σακούλα, μεμβράνη τροφίμων ή αλουμινόχαρτο, για την λίγη ώρα που διαρκεί το διάλειμμά σας. Στο τέλος των εργασιών, πλύνετέ τα με χλιαρό νερό και ελαφρύ διάλυμα απορρυπαντικού κουζίνας. Ξεπλύνετε καλά, στεγνώστε τα και τυλίξτε τα με ένα καθαρό πανί. Έτσι θα είναι κατάλληλα για την επόμενη χρήση. Τα παραπάνω αφορούν πινέλα που χρησιμοποιούνται σε υδατοδιαλυτά χρώματα. Ο καθαρισμός των πινέλων που χρησιμοποιούνται για τη βαφή βερνικοχρωμάτων ή άλλων προϊόντων διαλύτου, γίνεται με διαλυτικό και έως ότου αφαιρεθεί από τις τρίχες τους κάθε ίχνος χρώματος ή βερνικιού. Πινέλα που έχουν επαναχρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διαφορετικά θα σας δυσκολέψουν και θα χαλάσουν τη δουλειά σας. Πινέλα που χάνουν τις τρίχες τους κατά την εφαρμογή, είναι ακατάλληλα για χρήση.

8 2Σε δεύτερο ρόλο, με εξίσου σημαντική αποστολή, τα ρολά. Για ριπολίνες και βερνίκια νερού ή διαλύτου, επιλέξτε τα ειδικά ρολά για τις συγκεκριμένες εφαρμογές που διατίθενται σε πλήθος διαστάσεων και ο κύλινδρός τους μπορεί να είναι από μοχέρ, βελούρ ή πολυεστερικό σφουγγάρι. Όλα τα επώνυμα ρολά, έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν ανταλλακτικούς κυλίνδρους. Τα καινούρια ρολά, πλύνετέ τα με χλιαρό νερό πριν τη χρήση. Μην αφήνετε τα ρολά με χρώμα ή βερνίκι για πολλή ώρα στα διαλείμματά σας. Για να μην τα πλένετε σε κάθε διακοπή σας, μπορείτε να τα τυλίξετε σε μια πλαστική σακούλα, αφού έχετε αφαιρέσει από επάνω τους το πολύ υλικό. Το ρολό πρέπει να ρολάρει αφήνοντας ομοιόμορφο στρώμα χρώματος ή βερνικιού, χωρίς να πιτσιλάει ούτε να τρέχει στις επιφάνειες. Όταν ολοκληρώσετε τη δουλειά, πλύνετε με άφθονο νερό έως ότου απομακρυνθεί κάθε ίχνος χρώματος ή βερνικιού. Τα παραπάνω αφορούν ρολά που χρησιμοποιούνται σε υδατοδιαλυτά προϊόντα. Ο καθαρισμός των ρολών που χρησιμοποιούνται για τη βαφή βερνικοχρωμάτων ή άλλων προϊόντων διαλύτου, γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία. Προτιμήστε την αντικατάσταση του χρησιμοποιημένου κυλίνδρου με έναν καινούριο (οι ανταλλακτικοί κύλινδροι είναι φθηνότεροι από το διαλυτικό) και έτσι απαλλαγείτε από τον επίπονο καθαρισμό τους με διαλυτικό. Το βερνίκι ή το χρώμα που περίσσεψε στο δοχείο, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ακόμη και μετά από πολύ καιρό, εφόσον το δοχείο σφραγιστεί ερμητικά, γυριστεί ανάποδα και αποθηκευτεί σε στεγασμένο χώρο μακριά από άμεση έκθεση στον ήλιο ή τον παγετό.

9 Προετοιμασία επιφανειών Κάθε ξύλινη επιφάνεια που θα υποδεχθεί τις εργασίες μας, θα πρέπει να είναι σταθερή, στεγνή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, ξεφλουδισμένα χρώματα ή βερνίκια και καθαρή από σκόνες, λάδια, άλατα. Εξίσου σημαντική είναι και η αντιμετώπιση της προσβολής τους από ξυλοφάγα έντομα και μούχλα που καθιστούν προβληματική την ‘επιδερμίδα’ τους (εφόσον υπάρχουν). Για τον εύκολο καθαρισμό των ξύλων από δύσκολους λεκέδες και την άριστη προετοιμασία της ξύλινης επιφάνειας για να υποδεχθεί προστασία με συντηρητικό, βερνίκι ή teak oil, η DUROSTICK διαθέτει το δραστικό υγρό καθαρισμού WOOD CLEANER. Με εξαιρετική διεισδυτική ικανότητα, ακόμη και στους πόρους πολύ σκληρών ξύλων, καθαρίζει σε βάθος οτιδήποτε ξένο προς την επιφάνεια. Νέα ξύλα (βαφή με βερνίκι) Το μόνο που χρειάζονται είναι το ελαφρύ ‘χάιδεμα’ ενός λεπτόκοκκου γυαλόχαρτου (180-220), για να δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες πρόσφυσης των προϊόντων που θα ακολουθήσουν. Ακολουθεί καθαρισμός με μαλακή βούρτσα και πανί ή με ηλεκτρική σκούπα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε δυσπρόσιτο σημείο, πτυχή, αρμό, μπορντούρα κλπ. Μικρορωγμές και άλλες μικροατέλειες, καλύπτονται με τον Ακρυλικό Ξυλόστοκο Νερού DUROWOOD σε 15 αποχρώσεις (σελ. 41), αντίστοιχες των φυσικών αποχρώσεων του ξύλου.

10 Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το σύγχρονης τεχνολογίας ελαστομερές σφραγιστικό σε συσκευασία φύσιγγας DUROWOOD DS POLYMER. Διατίθεται σε 10 αποχρώσεις (σελ. 43), αντίστοιχες των φυσικών αποχρώσεων του ξύλου. Συνεχίζουμε με το Συντηρητικό Εμποτισμού ξύλου DUROXYL Αqua TOTAL WOOD PROTECTION. Διάφανο, θα διεισδύσει βαθιά στους πόρους του ξύλου και θα το προστατεύσει από εχθρούς, όπως τερμίτες και άλλα ξυλοφάγα έντομα, μύκητες, μούχλα, μπλε κηλίδες (κυάνωση), σάπισμα και σήψη. Το ίδιο υλικό λειτουργεί και ως αστάρι πρόληψης και θεραπείας κάθε ξυλοκατασκευής, προκειμένου να υποδεχτεί βερνίκι, έγχρωμο ή άχρωμο. Επιλέξτε άχρωμο, εάν είναι επιθυμητό το ξύλο να διατηρήσει την απόχρωσή του και να δείχνει τα ‘νερά’ του. Το ξύλο ως ζωντανός οργανισμός, ενδέχεται στα σημεία να εμφανίζει εκροή ρετσινιού (συναντάται κυρίως σε ξύλα από πεύκο με ρόζους). Επάνω στο ρετσίνι δεν προσφύεται κανένα βερνίκι ή χρώμα, γι’ αυτό θα πρέπει να καθαριστεί με διαλυτικό, έως ότου πάψει να κολλάει.

11 Εάν είναι επιθυμητή η αλλαγή της απόχρωσής του, επιλέξτε μία από τις 11 αποχρώσεις του βερνικιού εμποτισμού DUROXYL AQUA (σελ. 24-25). Θα χρωματίσει ομοιόμορφα και σε βάθος το ξύλο, θα τονίσει τα ‘νερά’ του και θα αναδείξει τη φυσική του ομορφιά. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία από την παλαίωση και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και για τη διατήρηση της απόχρωσής του, ανάλογα με το περιβάλλον που θα ενταχθεί η ξύλινη κατασκευή ή το αντικείμενο, μπορεί να ‘δεχτεί’ ένα από τα διακοσμητικά και προστατευτικά βερνίκια της DUROSTICK. Το DUROLAC AQUA, είναι το διάφανο, κρυστάλλινης διαύγειας βερνίκι που θα ακολουθήσει και θα επενδύσει την ξύλινη επιφάνεια με ένα ελαστικό φιλμ, ικανό να την προστατεύσει από χτυπήματα, λεκέδες, αλλά κυρίως από την έντονη και διαρκή ηλιοφάνεια, το νερό και την υγρασία. Ανθεκτικό, δεν χαράσσει, δεν ‘σπάει’ και δεν ξεφλουδίζει με την πάροδο του χρόνου. Τονίζει και προστατεύει τη φυσική ομορφιά όλων των τύπων ξύλου, αναδεικνύοντας τα ‘νερά’ τους.

12 Ακόμη και αν το ξύλο που θέλουμε να προστατεύσουμε κυριολεκτικά ή μεταφορικά, βρέχεται από το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, η DUROSTICK προτείνει την εφαρμογή του πανίσχυρου βερνικιού MARINER AQUA. Υβριδικής τεχνολογίας, με συνδυασμό ακρυλικών και πολυουρεθανικών ρητινών στη σύνθεσή του, έχει εξαιρετικό άπλωμα και δημιουργεί ένα διαυγές, ελαστικό, υδαταπωθητικό, λείο και εξαιρετικά ανθεκτικό φινίρισμα. Έπιπλα κήπου ή βεράντας, αλλά και καταστρώματα φτιαγμένα από σκληρά ξύλα που επιθυμούμε να τα φροντίζουμε τακτικά, αναζωογονούνται με την εφαρμογή του TEAK OIL. Στην εξελιγμένη του σύνθεση, μεταξύ των άλλων, περιέχονται φυσικές και συνθετικές ρητίνες, και ‘ευγενή’ έλαια με κερί μέλισσας που λειτουργούν αδιαβροχοποιητικά αλλά και σαν φυσικά καλλυντικά για τις ξύλινες επιφάνειες.

13 Νέα ξύλα (βαφή με ριπολίνη) Αν το ζητούμενο είναι το ξύλο να βαφεί με ριπολίνη, τότε, οι επιφάνειες προετοιμάζονται, καθαρίζονται (σελίδα 9) και προστατεύονται από μύκητες και ξυλοφάγα έντομα με συντηρητικό εμποτισμού, νερού ή διαλύτου. Στη συνέχεια, εφόσον οι επιφάνειες θα πρέπει να αποδοθούν απολύτως λείες, εφαρμόζουμε με σπάτουλα καθολικά τον έτοιμο για χρήση παστώδη στόκο STUCOFIX. Αφού στεγνώσει σε βάθος, ακολουθεί τρίψιμο με κατάλληλο γυαλόχαρτο, επιμελής καθαρισμός από τη σκόνη και αστάρωμα της επιφάνειας. Η ΒΕΛΑΤΟΥΡΑ ΝΕΡΟΥ ή διαλύτου της DUROSTICK, είναι το ενδεδειγμένο προϊόν για αυτή τη φάση των εργασιών. Με τέλειο άπλωμα και υψηλή καλυπτικότητα, εφαρμόζεται σε μία έως δύο στρώσεις και δημιουργεί άριστες συνθήκες πρόσφυσης στη ριπολίνη που θα ακολουθήσει.

14 Αφού η βελατούρα στεγνώσει σε βάθος, ένα ελαφρύ τρίψιμο της επιφάνειας με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο, θα εξαφανίσει και το παραμικρό ψεγάδι. Ακολουθεί επιμελής καθαρισμός με μαλακή βούρτσα και βαμβακερό πανί και στη συνέχεια δύο στρώσεις ριπολίνη DUROLUX. Η υδατοδιαλυτή DUROLUX AQUA, διατίθεται λευκή. Οι βάσεις της χρωματίζονται σε κάθε επιθυμητή απόχρωση, μέσω του συστήματος δημιουργίας αποχρώσεων COLOR COLLECTION της DUROSTICK. Εναλλακτικά, χρωματίζεται και με το σύστημα DUROCOLOR (χρωστικές σε σύριγγες των 20ml), σε 120 αποχρώσεις χρωματολογίου. Η DUROLUX διαλύτου διατίθεται σε 12 αποχρώσεις χρωματολογίου (σελ. 36-37).

15 Ήδη βαμμένα ξύλα Οι ξύλινες επιφάνειες που έχουν ήδη δεχθεί βερνίκι ή χρώμα και πρέπει να συντηρηθούν, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, τρίβονται ελαφρά με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο (180-220), για να δημιουργηθούν συνθήκες πρόσφυσης για το βερνίκι ή τη ριπολίνη που θα ακολουθήσει. Θυμηθείτε ότι κάθε ξύλινη επιφάνεια (νέα ή ήδη βαμμένη) που θα υποδεχθεί τις εργασίες μας, θα πρέπει να είναι σταθερή, στεγνή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, ξεφλουδισμένα χρώματα ή βερνίκια και καθαρή από σκόνες, λάδια, άλατα. Εξίσου σημαντική είναι και η αντιμετώπιση της προσβολής τους από ξυλοφάγα έντομα και μούχλα που καθιστούν προβληματική την ‘επιδερμίδα’ τους (εφόσον υπάρχουν). Στην περίπτωση που το παλαιό βερνίκι ή το χρώμα έχει ξεφλουδίσει ή είναι σε κακή κατάσταση, συνιστάται η καθολική του αφαίρεση με μηχανικά μέσα ή με τη χρήση ενός ισχυρού διαβρωτικού προϊόντος, όπως είναι το D-26 της DUROSTICK. Το D-26 έχει ελεγχόμενη ροή και ‘δουλεύει’ πολύ καλά, ακόμη και σε κάθετες ξύλινες επιφάνειες. Εφαρμόζεται με πινέλο σε παχιά στρώση στην επιφάνεια και μετά από μερικά λεπτά, με σπάτουλα ή τριγωνική ξύστρα αφαιρούνται οι παλαιές στρώσεις με χαρακτηριστική ευκολία.

16 Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη χρήση του προϊόντος και την προφύλαξή σας. Μετά από κάθε εργασία αφαίρεσης παλαιών στρώσεων χρωμάτων ή βερνικιών, οι ξύλινες επιφάνειες απογυμνώνονται από κάθε είδους προστασία. Έτσι, τις αντιμετωπίζουμε σαν καινούριες, ακολουθώντας τα στάδια εργασιών που αναφέρθηκαν στην ενότητα ‘Νέα ξύλα (βαφή με βερνίκι)’ ή ‘Νέα ξύλα (βαφή με ριπολίνη)’, ανάλογα με την αισθητική και την απόχρωση που επιθυμούμε να προσδώσουμε. Αλλαγή τόνου απόχρωσης, από σκούρο σε ανοιχτόχρωμο. Η βαμμένη επιφάνεια, χρειάζεται ένα ‘γενναίο’ τρίψιμο αρχικά με χονδρόκοκκο γυαλόχαρτο (60-80), για να αφαιρεθεί πλήρως η παλαιά σκούρα απόχρωση. Συνεχίζουμε με εξομάλυνση και λείανση της επιφάνειας με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο (180220), ακολουθώντας πάντα τη φορά των ‘νερών’ του ξύλου. Μετά την καθολική αφαίρεση της σκούρας απόχρωσης, προχωρούμε στην αλλαγή της απόχρωσής του, όπως αναφέρθηκε στην ενότητα ‘Νέα ξύλα (βαφή με βερνίκι)’. Στην DUROSTICK, έχουμε φροντίσει σε κάθε στάδιο εργασιών με το ξύλο, να έχουμε το κατάλληλο προϊόν που να διασφαλίζει σε βάθος χρόνου την ‘υγεία’ και την ομορφιά των ξύλινων επιφανειών.

17

18

19 Στις σελίδες που ακολουθούν, παρουσιάζεται το σύνολο των προϊόντων της DUROSTICK που αφορούν τις ξύλινες επιφάνειες • Σελ. 20-27 Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας & Διακόσμησης βάσεως νερού • Σελ. 28-37 Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας & Διακόσμησης βάσεως διαλύτου • Σελ. 38-39 Ετήσια φροντίδα • Σελ. 40-45 Σφραγίσεις • Σελ. 46-51 Συγκολλήσεις • Σελ. 52 Θεραπεία Ξύλου • Σελ. 53 Αδιαβροχοποίηση • Σελ. 54 Καθαρισμός & Προστασία • Σελ. 55 Καθαρισμός • Σελ. 56 Διαβρωτικό • Σελ. 57 Διαλυτικό Τα προϊόντα & τα χαρακτηριστικά τους

20 Ειδικό συντηρητικό εμποτισμού ξύλου, άοσμο, υδατοδιαλυτό. Διεισδύει βαθιά στους πόρους του ξύλου και το προστατεύει από τερμίτες και άλλα ξυλοφάγα έντομα, μύκητες, μούχλα, μπλε κηλίδες (σάπισμα, κυάνωση κλπ.) και σήψη. Εφαρμόζεται σε πόρτες, παράθυρα, έπιπλα, φράκτες, πέργκολες, υπόστεγα, δοκάρια κεραμοσκεπών, κάγκελα μπαλκονιών και ταρατσών κλπ. Εφαρμόζεται ως αστάρι πρόληψης και θεραπείας κάθε ξυλοκατασκευής, προκειμένου να υποδεχθεί βερνίκι, έγχρωμο ή άχρωμο. Στην περίπτωση που θα ακολουθήσει έγχρωμο βερνίκι, διασφαλίζει επιπλέον και ομοιογένεια της απορροφητικότητας του ξύλου και κατ’ επέκταση χρωματική ομοιομορφία σε αυτό. Ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου, δεν ξεφλουδίζει, δεν φουσκώνει και δεν ‘σκάει’. Απόδοση: περίπου 5-8m2/lt ανά στρώση, ανάλογα με το είδος, την απορροφητικότητα του ξύλου και τον βαθμό προστασίας που θέλουμε να προσδώσουμε. Φινίρισμα: ματ / διάφανο. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. DUROXYL Αqua TOTAL WOOD PROTECTION Διάφανο συντηρητικό εμποτισμού ξύλου βάσεως νερού Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας

21 Άοσμο, υδατοδιαλυτό βερνίκι εμποτισμού, για ξύλινες επιφάνειες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εφαρμόζεται σε πόρτες, παράθυρα, έπιπλα, φράκτες, πέργκολες, υπόστεγα, δοκάρια κεραμοσκεπών, κάγκελα κλπ. Ελαστικό, με φίλτρα UV νέας γενιάς στη σύνθεσή του, προστατεύει τις επιφάνειες από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, χωρίς να ξεφλουδίζει, να φουσκώνει ή να ‘σκάει’. Για διαχρονική προστασία σε εξωτερικούς χώρους, συνιστάται η εφαρμογή του βερνικιού DUROLAC AQUA ή MARINER AQUA. Απόδοση: περίπου 14-18m2/lt ανά στρώση, ανάλογα με το είδος και την απορροφητικότητα του ξύλου. Φινίρισμα: ματ / διάφανο. Αποχρώσεις: 11, αντίστοιχες των φυσικών αποχρώσεων του ξύλου. Διάφανο και 88 ακόμη επιλεγμένες αποχρώσεις, μέσω του συστήματος δημιουργίας αποχρώσεων COLOR COLLECTION της DUROSTICK. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. DUROXYL AQUA Έγχρωμο βερνίκι εμποτισμού ξύλου βάσεως νερού & Διακόσμησης βάσεως νερού

22 Διάφανο, άοσμο βερνίκι ακρυλικής βάσης, για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υγρασία, ενώ τα νέας γενιάς UV φίλτρα που περιέχει προστατεύουν αποτελεσματικά το ξύλο από την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι ελαστικό, δεν σπάει, δεν ξεφλουδίζει, έχει μεγάλη αντοχή στη χάραξη και επιτρέπει στο ξύλο να ‘αναπνέει’. Τονίζει και προστατεύει τη φυσική ομορφιά όλων των τύπων ξύλου, αναδεικνύοντας τα ‘νερά’ τους. Eφαρμόζεται σε κάθε ξυλοκατασκευή, π.χ. σε πόρτες, παράθυρα, φράκτες, πέργκολες, κάγκελα σε μπαλκόνια και ταράτσες, υπόστεγα, έπιπλα κλπ. Ιδανικό για χρήση σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, καθώς είναι απολύτως άοσμο. Ο συνδυασμός του με το διάφανο συντηρητικό εμποτισμού DUROXYL Αqua TOTAL WOOD PROTECTION ή και με τα έγχρωμα βερνίκια DUROXYL ΑQUA, αποτελεί κορυφαίο σύστημα ξυλοπροστασίας με διαχρονική αντοχή. Απόδοση: περίπου 7-12m2/lt ανά στρώση, στις κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες. Φινίρισμα: γυαλιστερό & σατινέ / διάφανο. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. DUROLAC AQUA Διακοσμητικό και προστατευτικό βερνίκι ξύλου βάσεως νερού Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας

23 Διάφανο βερνίκι ξύλου, άοσμο, υδατοδιαλυτό με μεγάλη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία χάρη στα ισχυρά φίλτρα UV που περιέχει. Παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στην αλμύρα της θάλασσας και τον παγετό. Είναι υδαταπωθητικό και ελαστικό, δεν σπάει, δεν ξεφλουδίζει και επιτρέπει στο ξύλο να ‘αναπνέει’. Κατάλληλο για εξωτερική και εσωτερική χρήση, εφαρμόζεται σε κάθε ξυλοκατασκευή, όπου απαιτείται μόνιμη προστασία από την υγρασία, π.χ. σε πόρτες, παράθυρα, φράκτες, πέργκολες, κάγκελα σε μπαλκόνια και ταράτσες, υπόστεγα, έπιπλα κλπ. Ιδανικό για ξύλινα μέρη σκαφών αναψυχής. Ο συνδυασμός του με το διάφανο συντηρητικό εμποτισμού DUROXYL Αqua TOTAL WOOD PROTECTION ή και με τα έγχρωμα βερνίκια DUROXYL ΑQUA, αποτελεί κορυφαίο σύστημα ξυλοπροστασίας με διαχρονική αντοχή. Απόδοση: περίπου 7-12m2/lt ανά στρώση, στις κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες. Φινίρισμα: γυαλιστερό / διάφανο. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. MARINER AQUA Γυαλιστερό υδατοδιαλυτό βερνίκι ξύλου βάσεως νερού & Διακόσμησης βάσεως νερού

24 ΧΡΩΜΑΤΟΛΌΓΙΟ Έγχρωμου βερνικιού εμποτισμού σε συνδυασμό με το βερνίκι ΑΧΡΩΜΟ 10 ΠΕΥΚΟ 11 ΔΡΥΣ 12 ΟΡΕΓΚΟΝ 13 ΜΑΟΝΙ 14 ΤΕΑΚ 15 Τυχόν αποκλίσεις μεταξύ χρωματολογίου και τελικού αποτελέσματος, οφείλονται στην τεχνική εκτύπωσης του εντύπου. Αναζητήστε τα ρεαλιστικά δείγματα των αποχρώσεων που απεικονίζονται, σε χρωματολόγια που βρίσκονται στα καταστήματα διάθεσης των συγκεκριμένων προϊόντων.

25 DUROXYL AQUA DUROLAC AQUA ΚΑΣΤΑΝΙΑ 16 ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΚΟΥΡΑ 18 ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΟ 19 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ 20 ΜΠΛΕ 21 Θυμηθείτε ότι η τελική απόχρωση στην ξύλινη επιφάνεια, εξαρτάται από το είδος του ξύλου, την απορροφητικότητά του, την ορθή προετοιμασία, καθώς και τον αριθμό στρώσεων του προϊόντος που έχει επιλεγεί.

26 Ιδανικό υπόστρωμα υδατικής διασποράς, ακρυλικής βάσης, για κάθε υδατοδιαλυτό βερνικόχρωμα. Απλώνει ομοιόμορφα, παρουσιάζει εξαιρετική πρόσφυση σε νέες επιφάνειες, καθώς και σε αυτές που είναι ήδη βαμμένες με παλαιά βερνικοχρώματα διαλύτη. Δουλεύεται και τρίβεται εύκολα, έχει υψηλή καλυπτικότητα και στεγνώνει γρήγορα. Προετοιμάζει εξαιρετικά κάθε επιφάνεια ώστε να δεχθεί την τελική βαφή. Άοσμο, ιδανικό για εφαρμογή σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς. Εφαρμόζεται σε νέες ή παλαιές στοκαρισμένες ξύλινες επιφάνειες (πόρτες, παράθυρα), καθώς και σε σπατουλαρισμένες επιφάνειες από μαρμαροσοβά και γυψοσανίδες. Συνιστάται για παιδικά δωμάτια, νοσοκομεία, σχολεία κλπ. Kατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Απόδοση: περίπου10-12m2/lt ανά στρώση, σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες. Χρώμα: λευκό. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. ΒΕΛΑΤΟΥΡΑ ΝΕΡΟΥ Υπόστρωμα βερνικοχρωμάτων Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας

27 Υδατοδιαλυτή ακρυλική ριπολίνη εξαιρετικής λευκότητας που δεν κιτρινίζει με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να εφαρμοστεί σε νέες ή επιφάνειες ήδη βαμμένες με παλαιά βερνικοχρώματα διαλύτη. Δουλεύεται εύκολα, απλώνει ομοιόμορφα χωρίς βενιές και έχει μεγάλη καλυπτικότητα. Δημιουργεί μία ελαστική επιφάνεια με υψηλή αντοχή στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το συχνό πλύσιμο και την κιμωλίαση. Άοσμη, ιδανική για παιδικά δωμάτια, σχολεία και νοσοκομεία. Eίναι κατάλληλη για τη βαφή κάθε μεταλλικής και ξύλινης επιφάνειας. Εφαρμόζεται με πινέλο, ρολό ή πιστόλι airless. Απόδοση: περίπου 10-13m2/lt ανά στρώση, ανάλογα με την απορροφητικότητα της επιφάνειας, τις συνθήκες βαφής και τη μέθοδο εφαρμογής. Φινίρισμα: γυαλιστερό & σατινέ. Χρώμα: λευκό. Αποχρώσεις: Η λευκή, χρωματίζεται με το σύστημα DUROCOLOR (χρωστικές σε σύριγγες των 20ml), σε 120 αποχρώσεις χρωματολογίου. Οι δύο βάσεις της, Ρ & TR, χρωματίζονται μέσω του συστήματος δημιουργίας αποχρώσεων COLOR COLLECTION της DUROSTICK σε κάθε επιθυμητή απόχρωση. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. DUROLUX AQUA Ακρυλική ριπολίνη νερού για ξύλα & μέταλλα & Διακόσμησης βάσεως νερού

28 Ειδικό συντηρητικό εμποτισμού ξύλου, υδαταπωθητικό. Διεισδύει βαθιά στους πόρους του ξύλου και το προστατεύει από τους τερμίτες και άλλα ξυλοφάγα έντομα, μύκητες, μούχλα, μπλε κηλίδες (σάπισμα, κυάνωση κλπ.) και σήψη. Εφαρμόζεται σε πόρτες, παράθυρα, έπιπλα, φράκτες, πέργκολες, υπόστεγα, δοκάρια κεραμοσκεπών, κάγκελα μπαλκονιών και ταρατσών κλπ. Εφαρμόζεται ως αστάρι πρόληψης και θεραπείας κάθε ξυλοκατασκευής, προκειμένου να υποδεχθεί βερνίκι, έγχρωμο ή άχρωμο. Στην περίπτωση που θα ακολουθήσει έγχρωμο βερνίκι, διασφαλίζει επιπλέον και ομοιογένεια της απορροφητικότητας του ξύλου και κατ’ επέκταση χρωματική ομοιομορφία σε αυτό. Ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου, δεν ξεφλουδίζει, δεν φουσκώνει και δεν ‘σκάει’. Απόδοση: περίπου 5-8m2/lt ανά στρώση, ανάλογα με το είδος, την απορροφητικότητα του ξύλου και τον βαθμό προστασίας που θέλουμε να προσδώσουμε. Φινίρισμα: ματ / διάφανο. Συσκευασία: 750ml, 2,5lt & 15lt. DUROXYL Wood Protection/Conditioner Διάφανο συντηρητικό εμποτισμού ξύλου διαλύτου Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας

29 Υδαταπωθητικό έγχρωμο βερνίκι εμποτισμού, για ξύλινες επιφάνειες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Εφαρμόζεται σε πόρτες, παράθυρα, έπιπλα, φράκτες, πέργκολες, υπόστεγα, δοκάρια κεραμοσκεπών, κάγκελα μπαλκονιών και ταρατσών κλπ. Με φίλτρα UV αντιστέκεται στην έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και την υγρασία, τον παγετό και την αλμύρα. Διακοσμεί με 11 επιλεγμένες αποχρώσεις, καλύπτοντας κάθε αισθητικό ζητούμενο, καθώς μετατρέπει ανοιχτόχρωμα ξύλα με αποχρώσεις της επιλογής μας, χωρίς να αλλάζει τα φυσικά ‘νερά’ του ξύλου. Ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου, δεν ξεφλουδίζει, δεν φουσκώνει και δεν ‘σκάει’. Για διαχρονική προστασία σε εξωτερικούς χώρους, συνιστάται η εφαρμογή του βερνικιού DUROLAC ή MARINER. Απόδοση: περίπου 8-10m2/lt ανά στρώση, ανάλογα με το είδος και την απορροφητικότητα του ξύλου. Φινίρισμα: ματ. Αποχρώσεις: 11, αντίστοιχες των φυσικών αποχρώσεων του ξύλου. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. DUROXYL Έγχρωμο βερνίκι εμποτισμού ξύλου διαλύτου & Διακόσμησης βάσεως διαλύτου

30 Διάφανο βερνίκι αλκυδικής ρητίνης, πολυουρεθανικά τροποποιημένης βάσης, για ξύλινες επιφάνειες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Εφαρμόζεται εύκολα και έχει εξαιρετικό άπλωμα. Είναι ελαστικό, δεν σπάει, δεν ξεφλουδίζει και διασφαλίζει την προστασία και την ομορφιά των ξύλινων επιφανειών όπου εφαρμόζεται. Κατάλληλο για εφαρμογή σε μαλακά και σκληρά ξύλα, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία και τον παγετό. Ο συνδυασμός του με το διάφανο συντηρητικό εμποτισμού DUROXYL Wood Protection/Conditioner ή και με τα έγχρωμα βερνίκια DUROXYL, αποτελεί κορυφαίο σύστημα ξυλοπροστασίας με διαχρονική αντοχή. Απόδοση: περίπου 10-12m2/lt ανά στρώση, στις κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες. Φινίρισμα: γυαλιστερό & σατινέ / διάφανο. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. DUROLAC Διακοσμητικό και προστατευτικό βερνίκι ξύλου διαλύτου Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας

31 Διάφανο βερνίκι, ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία ξύλινων επιφανειών που εκτίθενται άμεσα στο νερό και την αλμύρα της θάλασσας. Δημιουργεί ταυτόχρονα μία γυαλιστερή, διαυγή, ελαστική και εξαιρετικά ανθεκτική υδαταπωθητική επιφάνεια. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε ρητίνες τροποποιημένης πολυουρεθάνης και ισχυρά φίλτρα UV, διασφαλίζουν μακροχρόνια αντοχή των ξύλινων επιφανειών όπου εφαρμόζεται. Είναι ιδανικό για ξύλινα μέρη σκαφών αναψυχής αλλά και για πόρτες, παράθυρα, πέργκολες, κουπαστές και κάθε ξύλινη επιφάνεια που είναι εκτεθειμένη σε ήλιο, χιόνι και γενικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο συνδυασμός του με το διάφανο συντηρητικό εμποτισμού DUROXYL Wood Protection/Conditioner ή και με τα έγχρωμα βερνίκια DUROXYL, αποτελεί κορυφαίο σύστημα ξυλοπροστασίας με διαχρονική αντοχή. Απόδοση: περίπου 10-12m2/lt ανά στρώση, στις κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες. Φινίρισμα: γυαλιστερό / διάφανο. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. MARINER Γυαλιστερό βερνίκι θαλάσσης διαλύτου & Διακόσμησης βάσεως διαλύτου

32 ΧΡΩΜΑΤΟΛΌΓΙΟ Έγχρωμου βερνικιού εμποτισμού σε συνδυασμό με το βερνίκι ΠΕΥΚΟ 11 ΔΡΥΣ 12 ΟΡΕΓΚΟΝ 13 ΜΑΟΝΙ 14 ΤΕΑΚ 15 ΚΑΣΤΑΝΙΑ 16

33 DUROXYL DUROLAC ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΚΟΥΡΑ 18 ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΟ 19 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ 20 ΜΠΛΕ 21 Τυχόν αποκλίσεις μεταξύ χρωματολογίου και τελικού αποτελέσματος, οφείλονται στην τεχνική εκτύπωσης του εντύπου. Αναζητήστε τα ρεαλιστικά δείγματα των αποχρώσεων που απεικονίζονται, σε χρωματολόγια που βρίσκονται στα καταστήματα διάθεσης των συγκεκριμένων προϊόντων. Θυμηθείτε ότι η τελική απόχρωση στην ξύλινη επιφάνεια, εξαρτάται από το είδος του ξύλου, την απορροφητικότητά του, την ορθή προετοιμασία, καθώς και τον αριθμό στρώσεων του προϊόντος που έχει επιλεγεί.

34 Yπόστρωμα βερνικοχρωμάτων αλκυδικής βάσης, πυκνόρρευστο, κατάλληλο για την προετοιμασία ξύλινων επιφανειών και τοίχων. Προσφύεται δυναμικά, έχει υψηλή καλυπτικότητα (γέμισμα), δουλεύεται, απλώνει και τρίβεται με ευκολία. Δημιουργεί ιδανική, λεία επιφάνεια και προσδίδει ιδιαίτερη αντοχή στην τελική βαφή. Εφαρμόζεται σε νέες ή παλαιές στοκαρισμένες ξύλινες επιφάνειες (πόρτες, παράθυρα), καθώς και σε σπατουλαρισμένες επιφάνειες από μαρμαροσοβά και γυψοσανίδα. Απόδοση: περίπου 10-12m2/lt ανά στρώση, στις κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες. Χρώμα: λευκό. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. ΒΕΛΑΤΟΥΡΑ Υπόστρωμα βερνικοχρωμάτων διαλύτου Ολοκληρωμένο σύστημα Ξυλοπροστασίας

35 Αλκυδική ριπολίνη εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής, κατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Δουλεύεται εύκολα, απλώνει ομοιόμορφα χωρίς βενιές, έχει μεγάλη απόδοση και καλυπτικότητα σε ασταρωμένες παλαιές ή νέες, ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες. Διατηρεί τη στιλπνότητα και τις αποχρώσεις αμετάβλητες και δεν κιτρινίζει με την πάροδο του χρόνου. Διαθέτει εξαιρετικές αντοχές στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων. Εφαρμόζεται με πινέλο, ρολό ή πιστόλι airless. Απόδοση: περίπου 12-14m2/lt ανά στρώση, ανάλογα με την απορροφητικότητα της επιφάνειας, τις συνθήκες βαφής και τη μέθοδο εφαρμογής. Αποχρώσεις: 12 γυαλιστερές, βάσει χρωματολογίου. ΜΑΥΡΟ & ΛΕΥΚΟ διατίθενται και σε σατινέ φινίρισμα. Συσκευασία: 375ml, 750ml & 2,5lt. DUROLUX Ριπολίνη διαλύτου για ξύλα & μέταλλα & Διακόσμησης βάσεως διαλύτου

36 ΧΡΩΜΑΤΟΛΌΓΙΟ Ριπολίνης Διαλύτου ΖΑΧΑΡΙ 51 ΚΑΛΑΜΙ 52 ΓΚΡΙ ΑΝΟΙΧΤΟ 53 ΩΧΡΑ 54 ΚΙΤΡΙΝΟ 55 ΚΑΦΕ ΑΝΟΙΧΤΟ 56 Τυχόν αποκλίσεις μεταξύ χρωματολογίου και τελικού αποτελέσματος, οφείλονται στην τεχνική εκτύπωσης του εντύπου.

37 DUROLUX ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ 57 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 58 ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ 59 ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΙΑΣ 60 ΜΑΥΡΟ 61 ΛΕΥΚΟ 50 Όλες οι έτοιμες αποχρώσεις του χρωματολογίου, παράγονται Γυαλιστερές. ΛΕΥΚΟ 50 & ΜΑΥΡΟ 61, διατίθενται και σε Σατινέ φινίρισμα.

38 Φυσικό λάδι που περιέχει κερί, φυτικές και συνθετικές ρητίνες και φίλτρα UV. Η περιοδική του χρήση συντηρεί, φρεσκάρει και προσφέρει μοναδική ζωντάνια, αναδεικνύοντας τη φυσική όψη του ξύλου, προστατεύοντάς το παράλληλα από τον ήλιο, την υγρασία και την αλμύρα. Εφαρμόζεται σε σκληρά κυρίως ξύλα όπως το teak, το μαόνι, το ιρόκο, αλλά και σε κάθε ‘γυμνό’ ξύλο, εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου. Προστατεύει ξύλινα έπιπλα κήπου και βεράντας, καθώς και ξύλινα καταστρώματα σκαφών. Αν τα ξύλα είναι λερωμένα από δύσκολους συσσωρευμένους λεκέδες, όπως λάδια, άλατα κ.ά., συνιστάται να προηγηθεί καθαρισμός τους με WOOD CLEANER της DUROSTICK. Απόδοση: περίπου 10-13m2/lt ανά στρώση, ανάλογα με την απορροφητικότητα του ξύλου. Χρώμα: ημιδιάφανο. Συσκευασία: 750ml & 2,5lt. Ετήσια φροντίδα TEAK OIL Φυσικό λάδι συντήρησης & προστασίας ξύλου με κερί

RkJQdWJsaXNoZXIy MTk0OTg2