κτίζεις; συντηρείς; επισκευάζεις; ανακαινίζεις; εδώ υπάρχει λύση!

ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣΑφού επισκευάσατε τις ζημιές του χειμώνα στις εξωτερικές όψεις του σπιτιού σας, το έχετε πλέον εξασφαλίσει απο την υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Καιρός να το βάψετε!
Η βαφή των εξωτερικών όψεων μιας κατοικίας ή ενός κτιρίου αποτελεί μια διαδικασία που πρέπει να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε με προσοχή καθώς:
  •  Δεν γίνεται συχνά (τουλάχιστον ανά δεκαετία).
  • Η δαπάνη της είναι σημαντική καθώς απαιτεί α) Έκδοση ειδικής οικοδομικής άδειας β) Συνήθως απαιτεί την τοποθέτηση και διατήρηση σκαλωσιάς για αρκετό διάστημα γ) Έχει σημαντικά εργατικά κόστη καθώς συνήθως γίνεται αποκλειστικά από επαγγελματίες. 
  • Η συνολική αποκατάσταση των όψεων (π.χ. αποσαθρωμένοι σοβάδες, ρηγματώσεις, αποκολλήσεις, αποσαθρώσεις εμφανών στοιχείων σκυροδέματος συμπεριλαμβάνονται στην επισκευή της τοιχοποιίας πριν τη βαφή ανεβάζοντας περαιτέρω την απαιτούμενη δαπάνη.
  • Η αναστάτωση και η ενόχληση που δημιουργεί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού είναι επίσης σημαντική. 
  • Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου επηρεάζει την εμπορική του αξία. 
  • Η αισθητική των εξωτερικών όψεων ενός κτιρίου επικοινωνεί μηνύματα για την αισθητική του χρήστη ή ιδιοκτήτη του και λειτουργεί (ανάλογα) με θετικό ή και αρνητικό τρόπο στην ψυχολογία του αλλά και των ενοίκων του χώρου. 

 
Για όλους τους παραπάνω λόγους και ίσως και ακόμη περισσότερους επιλέξτε σωστά τα υλικά και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε. Το πιο φθηνό δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Πολλές φορές τα φθηνά υλικά κάνουν ακριβές ζημιές! Επιλέξτε επώνυμα υλικά που είναι αξιόπιστα, δοκιμασμένα και έχουν την καλή μαρτυρία άλλων καταναλωτών και της αγοράς γενικότερα. Εξετάστε με προσοχή τι σας προσφέρουν τα υλικά σε επίπεδο ποιότητας, αντοχής στο χρόνο και τη χρήση, θερμικής μόνωσης, αδιαβροχοποίησης και πιθανόν άλλων ιδιοτήτων τους. Εξάλλου η δαπάνη για την αγορά υλικών είναι το μικρότερο κόστος από τη συνολική δαπάνη που θα κάνετε για αυτού του είδους την εργασία (αποκατάσταση και βαφή της εξωτερικής τοιχοποιίας).Για την αποκατάσταση του σοβά και την προετοιμασία της επιφάνειας πριν τη βαφή της όπως και για τη βαφή της επιφάνειας, η DUROSTICK έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις για να επιλέξετε. Ας τις δούμε:
Επισκευάζουμε σαθρά σημεία ή αποσαθρωμένο σοβά, μετά την απομάκρυνση τους με D-32 (ταχύπηκτο επισκευαστικό), ή D-42 (σοβάς μιας στρώσης). Αν η ζημιά του σοβά είναι μεγάλη και εκτεταμένη η καλύτερη λύση για την αποκαταστάστασή της είναι το κονίαμα MEGAFIX ή HYDROSTOP PLASTER ELASTIC (ελαστικός σοβάς), γιατί δημιουργεί μια μακροχρόνια ασπίδα προστασίας. Από το σημείο αυτό και μετά μας δίνονται διάφορες επιλογές.
Στην περίπτωση συνολικής επισκευής με MEGAFIX ή HYDROSTOP PLASTER ELASTIC η τοιχοποιία έχει στεγανοποιηθεί ικανοποιητικά. Μπορούμε στη συνέχεια να την ασταρώσουμε με ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ ή AQUAFIX και να τη βάψουμε με ένα καλό ακρυλικό χρώμα (DUROPAINT-PU, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, ΑΚΡΥΛΙΚΟ 100%) ή με ένα από τα ελαστομερή χρώματα (D-80 HYDROSTOP ή THERMOELASTIC COLOUR) για επιπλέον μονωτικές και στεγανωτικές ιδιότητες.
Δεν θα χρειασθεί να ξανά-ασχοληθούμε (παρα για αισθητικούς λόγους) με τις εξωτερικές όψεις του κτιρίου ή της κατοικίας μας για τουλάχιστον δέκα χρόνια – στην πράξη για πολλά περισσότερα.