κτίζεις; συντηρείς; επισκευάζεις; ανακαινίζεις; εδώ υπάρχει λύση!

Στεγάνωση νέας γενιάς με Hydrostop-pu, το πολυουρεθανικό στεγανωτικό με 10 χρόνια εγγύηση!

Η προστασία της κατοικίας μας αποτελεί ξεχωριστή φροντίδα για όλους μας. Προστατεύοντας το σπίτι μας, προστατεύουμε τους αγαπημένους μας. Και ξεκινάμε από την αρχή. Από την ταράτσα του σπιτιού μας!


Μία από τις βέλτιστες εφαρμογές στεγανοποίησης, μέσα από την πλούσια γκάμα στεγανωτικών της DUROSTICK, αποτελεί το HYDROSTOP- PU, το πολυουρεθανικό στεγανωτικό ταρατσών με έως και 10 χρόνια προστασίας.

Τι είναι; Επαλειφόμενο ελαστομερές στεγανοποιητικό υλικό με βάση πολυουρεθανικές και ακρυλικές ρητίνες νερού. Σχηματίζει μία αδιαπέραστη από το νερό μεμβράνη, χωρίς ενώσεις, παρέχοντας εξαιρετική προστασία έως και 10 χρόνια. Πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Τμήμα Φυσικής Εφαρμογών) ως ‘ψυχρό’ υλικό χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας και υψηλής ανακλαστικότητας στο ορατό φάσμα 93%. Η εφαρμογή του βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, μειώνει το κόστος από τη χρήση κλιματιστικών και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη μείωση της θερμοκρασίας των εσωτερικών χώρων (κάτω από την ταράτσα) το καλοκαίρι και με τη διατήρησή της στεγανή το χειμώνα. Κατατάσσεται ως προστατευτικό επιφανειών σκυροδέματος κατά EN 1504-2. Πού εφαρμόζεται; Το HYDROSTOP-PU είναι κατάλληλο για τη στεγάνωση ταρατσών, δωμάτων, στηθαίων, υδρορροών, γυψοσανίδων, τσιμεντοσανίδων, καθώς και επικάλυψης καλά αγκυρωμένων ασφαλτόπανων.

Πώς εφαρμόζεται;

  1. Προετοιμασία νέας επιφάνειας: Απομακρύνουμε με φαρδιά σπάτουλα ή ακόμη και με σκεπάρνι, σαθρά τμήματα. Ακολούθως χρησιμοποιούμε σκληρή σκούπα. Εάν υπάρχουν βρύα, λειχήνες, λίπη, αυτά απομακρύνονται με διάλυμα χλωρίνης 1 : 1 με νερό, καλό τρίψιμο και ξέπλυμα με άφθονο νερό. Οι προς στεγάνωση επιφάνειες θα πρέπει να είναι στεγνές και να μην έχουν δεχθεί νερό για τουλάχιστον 48 ώρες, προς αποφυγή εγκλωβισμού επιφανειακής υγρασίας.
  2. Προετοιμασία επαναστεγάνωσης: •Αποκολλημένα ασφαλτόπανα: Τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια φαρδιάς μεταλλικής σπάτουλας ή τη χρήση φλόγιστρου. •Για καλά αγκυρωμένα ασφαλτόπανααπαιτείται μόνο η απομάκρυνση σκόνης και πιθανώς σφράγιση αποκολλημένης επιφάνειας. •Ελαστομερή στεγανωτικά αποσαθρωμένα ή αποκολλημένα, απομακρύνονται με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας. •Για αποκολλημένη ελαστομερή στεγάνωση, μη ορατή, εντοπίζουμε τα σημεία χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος, ρίχνοντας νερό από ύψος περίπου 1m σε όλη την επιφάνεια. Θα παρατηρήσουμε ότι ο ήχος αλλάζει στα σημεία που υπάρχουν φουσκάλες που δεν είναι ορατές. Αφού μαρκαριστούν τα σημεία προς αποξήλωση, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας.
  3. Εφαρμογή: Πριν την εφαρμογή επαλείφουμε με ρολό τον υδατοδιαλυτό μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX χωρίς αραίωση, ή το ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ αραιωμένο 50% με THINNER 101 της DUROSTICK. Εναλλακτικά, αραιώνουμε το ίδιο το προϊόν με προσθήκη νερού της τάξης του 15%, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αστάρι. Αφού απορροφηθεί και στεγνώσει, πιθανόν να εμφανισθούν τριχοειδείς ρωγμές τις οποίες επαλείφουμε μεμονωμένα με διαδοχικές επιστρώσεις με HYDROSTOP-PU, έως ότου σφραγισθούν πλήρως. Για μεγαλύτερα πάχη ρωγμών (≥1mm) σφραγίζουμε με ελαστομερές DS-POLYMER της DUROSTICK ή με πολυουρεθανική μαστίχη DUROFLEX-PU. Εν συνεχεία, ακολουθούν δύο επιστρώσεις με το πολυουρεθανικό στεγανωτικό HYDROSTOPPU τοπικά. Η στεγανοποίηση ολοκληρώνεται με την επάλειψη 2-3 καθολικών σταυρωτών επιστρώσεων με διαφορά 6-18 ώρες μεταξύ τους, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή εφόσον έχει στεγνώσει και γίνει βατή η προηγούμενη.

Προστατεύστε εκτός από την ταράτσα και την τοιχοποιία της κατοικίας σας με το στεγανωτικό ελαστομερές χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC. Καλύπτει τριχοειδή και μικρορωγμές και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές, την έντονη ηλιοφάνεια, τη διαρκή υγρασία και τον παγετό.

 

Πόσο υλικό θα χρειαστώ;
Ελάχιστη κατανάλωση 0,75lt έως1,2lt σε 2 στρώσεις, ανάλογα με το υπόστρωμα. 1,2lt έως1,5lt σε3 στρώσεις, ανάλογα με το υπόστρωμα (για 10 χρόνια προστασία).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αναδεύστε καλά πριν από τη χρήση.
  • Στεγανώστε και τις κατακόρυφες επιφάνειες (στηθαία) περιμετρικά της ταράτσας σε όλο το ύψος τους.
  • Αποφεύγετε την επάλειψη σε πάχη άνω των 0,5mm ανά στρώση.
  • Οι χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος επιβραδύνουν τη σκλήρυνση, ενώ σε αντίθεση, οι υψηλές θερμοκρασίες την επιταχύνουν.
  • Αποφεύγετε την εφαρμογή του στεγανωτικού όταν υπάρχει υψηλή υγρασία ή πιθανότητα βροχής για τις επόμενες 24 ώρες.
  • Το προϊόν, μετά το στέγνωμά του, είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.