κτίζεις; συντηρείς; επισκευάζεις; ανακαινίζεις; εδώ υπάρχει λύση!

Hydrostop-PU Πολυουρεθανικό στεγανωτικό ταρατσών – η κορυφαία επιλογή για ταράτσες!

HYDROSTOP- PU, το πολυουρεθανικό στεγανωτικό ταρατσών της DUROSTICK – η κορυφαία επιλογή για ταράτσες με μέτρια καταπόνηση!


Τι είναι;
Επαλειφόμενο, ελαστομερές στεγανοποιητικό υλικό με βάση πολυουρεθανικές και ακρυλικές ρητίνες νερού. Σχηματίζει μία αδιαπέραστη από το νερό μεμβράνη προστασίας, χωρίς αρμούς και ενώσεις, με άριστη πρόσφυση στο υπόστρωμα. Πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Φυσικής Εφαρμογών), ως ‘Ψυχρό’ υλικό χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας και υψηλής ανακλαστικότητας στο ορατό φάσμα 93%. Η εφαρμογή του βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, μειώνει το κόστος από τη χρήση κλιματιστικών και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη μείωση της θερμοκρασίας των εσωτερικών χώρων (κάτω από την ταράτσα) το καλοκαίρι και με τη διατήρησή της στεγανή το χειμώνα.
Κατατάσσεται ως προστατευτικό επιφανειών σκυροδέματος κατά EN 1504-2.

Πλεονεκτήματα
 • Δεν χρειάζεται ενίσχυση με πολυεστερικό οπλισμό (ύφασμα)
 • Εφαρμόζεται εύκολα με ρολό, πινέλο, βούρτσα, πατρόγκα ή πιστόλι airless
 • Καλύπτει μικρορωγμές και ‘εμποδίζει’ την επανεμφάνισή τους
 • Παρουσιάζει εξαιρετική αντίσταση στον παγετό, τα λιμνάζοντα νερά και την ηλιακή ακτινοβολία
 • Δεν παθαίνει κιμωλίαση από την UV ακτινοβολία
 • Έχει εξαιρετική αντίσταση στη δημιουργία μούχλας και αλγών
 • Αντιστέκεται στα διαβρωτικά αέρια της ατμόσφαιρας, στα χλωρίδια, καθώς και στο διοξείδιο του άνθρακα και στα οξείδια του θείου
 • Είναι διαπερατό στους υδρατμούς
 • Είναι βατό, χωρίς να κολλάει
 • Δεν δημιουργεί φυσαλίδες
 • Δεν σαπωνοποιείται
 • Έχει εξαιρετική αντοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες από -25°C έως και +80°C
 • Η τελική επιφάνειά του ‘εμποδίζει’ την εναπόθεση της λασποβροχής και άλλων ρύπων, διατηρώντας τη λευκότητα και την ανακλαστικότητά του σε βάθος χρόνου.

Εφαρμογή
Το HYDROSTOP-PU της DUROSTICK είναι κατάλληλο για τη στεγάνωση ταρατσών,  στηθαίων, υδρορροών, γυψοσανίδων, τσιμεντοσανίδων, καθώς και επικάλυψης καλά αγκυρωμένων ασφαλτόπανων.

Πώς εφαρμόζεται
1. Προετοιμασία νέας επιφάνειας: Απομακρύνουμε με φαρδιά σπάτουλα ή ακόμη και με σκεπάρνι, σαθρά σημεία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε σκληρή σκούπα. Εάν υπάρχουν βρύα, λειχήνες, λίπη, αυτά απομακρύνονται με DUROSTICK D-95 CLEANER ή διάλυμα χλωρίνης 1:1 με νερό, καλό τρίψιμο και ξέπλυμα με άφθονο νερό. Οι προς στεγάνωση επιφάνειες θα πρέπει να είναι στεγνές και να μην έχουν δεχθεί νερό για τουλάχιστον 48 ώρες, προς αποφυγή εγκλωβισμού επιφανειακής υγρασίας.

2. Προετοιμασία επαναστεγάνωσης:
 - Αποκολλημένα ασφαλτόπανα: Τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια φαρδιάς μεταλλικής σπάτουλας ή τη χρήση φλόγιστρου
 - Για καλά αγκυρωμένα ασφαλτόπανα, απαιτείται μόνο η απομάκρυνση σκόνης και πιθανώς σφράγιση αποκολλημένης επιφάνειας
 - Ελαστομερή στεγανωτικά αποσαθρωμένα ή αποκολλημένα, απομακρύνονται με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας
 - Για αποκολλημένη ελαστομερή στεγάνωση, μη ορατή, εντοπίζουμε τα σημεία χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος, ρίχνοντας νερό από ύψος περίπου 1m σε όλη την επιφάνεια. Θα παρατηρήσουμε ότι ο ήχος αλλάζει στα σημεία που υπάρχουν φουσκάλες που δεν είναι ορατές. Αφού μαρκαριστούν τα σημεία προς αποξήλωση, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας ή μηχανικών μέσων.

3. Εφαρμογή: Πριν την εφαρμογή του στεγανωτικού επαλείφουμε με ρολό τον υδατοδιαλυτό μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX, ή το ΑΣΤΑΡΙ ΔΙΑΛΥΤΟΥ αραιωμένο 50% με THINNER 101 της DUROSTICK. Εναλλακτικά, αραιώνουμε το ίδιο το προϊόν με προσθήκη νερού της τάξης του 30%, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αστάρι. Αφού απορροφηθεί και στεγνώσει, πιθανόν να εμφανισθούν τριχοειδείς ρωγμές τις οποίες επαλείφουμε μεμονωμένα με διαδοχικές επιστρώσεις με HYDROSTOP-PU, έως ότου σφραγισθούν πλήρως. Για μεγαλύτερα πάχη ρωγμών (≥ 1mm) σφραγίζουμε με ελαστομερές DS POLYMER ή με πολυουρεθανική μαστίχη DUROFLEX-PU της DUROSTICK. Αφού στεγνώσει, ακολουθούν δύο επιστρώσεις με το πολυουρεθανικό στεγανωτικό HYDROSTOP-PU τοπικά. Η στεγανοποίηση ολοκληρώνεται με την επάλειψη 2-3ών καθολικών επιστρώσεων (σταυρωτά, καλύπτοντας τυχόν μικρές ατέλειες του υποστρώματος) με διαφορά 6-18 ώρες μεταξύ τους, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή εφόσον έχει στεγνώσει και γίνει βατή η προηγούμενη.

Προστατεύστε εκτός από την ταράτσα και την τοιχοποιία της κατοικίας σας με το στεγανωτικό ελαστομερές χρώμα D-80 HYDROSTOP ELASTIC. Καλύπτει τριχοειδή και μικρορωγμές και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές, την έντονη ηλιοφάνεια, τη διαρκή υγρασία και τον παγετό.

 
Τι ποσότητα Hydrostop-PU θα χρειαστώ;
• Ελάχιστη κατανάλωση 0,75lt έως1,2lt/m² σε 2 στρώσεις, ανάλογα με το υπόστρωμα
• 1,2lt έως1,5lt/m² σε 3 στρώσεις, ανάλογα με το υπόστρωμα (μακροχρόνια προστασία)

Παρατηρήσεις – Χρήσιμες συμβουλές
 • Αναδεύστε καλά πριν από τη χρήση
 • Στεγανώστε και τις κατακόρυφες επιφάνειες (στηθαία) περιμετρικά της ταράτσας σε όλο το ύψος τους
 • Αποφύγετε την επάλειψη σε πάχη άνω των 0,5mm ανά στρώση
 • Οι χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος επιβραδύνουν τη σκλήρυνση, ενώ σε αντίθεση, οι υψηλές θερμοκρασίες την επιταχύνουν
 • Αποφύγετε την εφαρμογή του στεγανωτικού εάν υπάρχει υψηλή υγρασία ή πιθανότητα βροχής για τις επόμενες 24 ώρες
 • Το προϊόν, μετά το στέγνωμά του, είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον