κτίζεις; συντηρείς; επισκευάζεις; ανακαινίζεις; εδώ υπάρχει λύση!

DUROSTICK 3D Collection System : Η 3D τεχνολογία… στην υπηρεσία της διακόσμησης!

Τρισδιάστατο σύστημα τεχνοτροπίας επιφανειών με μοναδικό διακοσμητικό ενδιαφέρον, κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους. Δημιουργεί εκπληκτικά οπτικά εφέ, σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και σχεδίων.


Το σύστημα τεχνοτροπίας 3D COLLECTION SYSTEM εφαρμόζεται σε δάπεδα, τοίχους από μαρμαροσοβά, γυψοσοβά, γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα, παλαιά δάπεδα από πλακίδια, μωσαϊκό, MDF ή OSB, μετά από την κατάλληλη προετοιμασία τους.

Απογειώνει αισθητικά κάθε χώρο όπου εφαρμόζεται, όπως παιδικούς τοίχους και ντουλάπες, τραπέζια, πάγκους κουζίνας κ.ά.
Τα 3D δάπεδα και τοίχοι, αποτελούν εξαιρετική επιλογή διακόσμησης και για εμπορικά κέντρα, γραφεία, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, παιδικούς σταθμούς κλπ.

Αρκετές εικόνες από εφαρμογές στο διαδίκτυο, με υψηλό διακοσμητικό ενδιαφέρον, βοηθούν στο να δημιουργήσουμε μοναδικές κατασκευές με το προσωπικό μας αισθητικό αποτύπωμα. Η DUROSTICK προτείνει εκτυπώσεις αυτοκόλλητων βινυλικών φύλλων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 • Ευκολία εφαρμογής.
 • Σύντομος χρόνος ωρίμανσης.
 • Υψηλή αντοχή σε κρούση, τριβή και διάβρωση.
 • Ανθεκτικό στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • Εξαιρετική στεγανοποίηση, λόγω απουσίας αρμών και ενώσεων.
 • Αντοχή σε οξέα, αλκάλια και τα περισσότερα χημικά.
 • Αντοχή στην UV ακτινοβολία, δεν κιτρινίζει και δεν θαμπώνει.
 • Δεν αποχρωματίζεται και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στον χρόνο και τη χρήση.
 • Εύκολη συντήρηση και καθαρισμός.
 • Αντιστατικό φινίρισμα, δεν συσσωρεύει βρωμιά.
 • Το σύστημα, μετά την πλήρη σκλήρυνσή του, είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.

Προετοιμασία επιφάνειας:

Όλες οι επιφάνειες εφαρμογής πρέπει να είναι σταθερές, στεγνές και καθαρές από σκόνες και λίπη. Η υγρασία του υποστρώματος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5%, ενώ η σχετική υγρασία στον χώρο εφαρμογής πρέπει να είναι μικρότερη από 65%.

Όταν η εφαρμογή γίνεται σε δάπεδα με προβλήματα ανερχόμενης υγρα­σίας, συνιστάται στεγανοποίηση του υποστρώματος με εύκαμπτο κονί­αμα στεγανοποίησης D-1 FLEX της DUROSTICK. Με το ίδιο υλικό στοκάρονται-επιπεδώνονται και οι αρμοί των πλακιδίων σε δάπεδα και τοίχους.

 Εάν η εφαρμογή αφορά σε δάπεδο που δεν είναι απόλυτα επίπεδο και πρέπει να επιπεδωθεί σε πάχη 1-10mm, προ­τείνεται η εφαρμογή του αυτοεπιπε­δούμενου ταχύπηκτου τσιμεντοκο­νιάματος D-65, ενώ για επιπέδωση σε μεγαλύτε­ρα πάχη, από 3-30mm, προτείνεται η εφαρμογή του αυτοεπιπεδούμενου ταχύπηκτου τσιμεντοκονιάματος D-64 της DUROSTICK.

Εάν οι τοίχοι χρήζουν εξομάλυνσης, στοκάρονται με ρητινούχο, ινοπλισμένο τσιμεντόστοκο  GRANULAR ULTRA της DUROSTICK. Μετά την επιπέδωση, οι επιφάνειες ασταρώνονται με αστάρι AQUAFIX της DUROSTICK.  

Σε Βαμμένες επιφάνειες, αρκεί τα χρώματα να είναι καλά αγκυρωμένα. Φουσκωμένα ή ξεφλουδισμένα χρώματα απομακρύνονται επιμελώς.

Εφαρμογή:
Τοποθετήστε το εκτυπωμένο βινυλικό φύλλο στο υπόστρωμα που έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ενώσεις είναι σωστές και ότι τα μοτίβα ταιριάζουν απόλυτα. Κόψτε το ανάλογα, ώστε να ταιριάζει στον τοίχο ή το δάπεδο. Μετά την τοποθέτησή του στη σωστή θέση, αφαιρείτε σιγά - σιγά το αυτοκόλλητο μέρος του, πιέζοντας την επικαλυμμένη επιφάνεια με πλαστική σπάτουλα από επάνω προς τα κάτω και από το κέντρο προς τις άκρες, για να απελευθερωθεί τυχόν εγκλωβισμένος αέρας και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η εικόνα.

Ακολουθεί η εφαρμογή του βερνικιού αλειφατικής πολυουρίας 2 συστατικών WATERPROOF 400 της DUROSTICK (ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του). Εναλλακτικά, προτείνεται η εφαρμογή της διάφανης εποξειδικής ρητίνης 2 συστατικών, DECO LIQUID GLASS της DUROSTICK (ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της).